Kadın Esnaftan Kılıçdaroğlu'na Sert Eleştiriler

Kadın Esnaftan Kılıçdaroğlu'na Sert Eleştiriler

İzmir'in Çeşme ilçesinde çarşı esnafını gezen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir kadın esnaf tarafından eleştiri yağmuruna tutuldu. Kadın esnaf, 'Proje üretin bırakın dalaşmayı. Lütfen halkın dilinden konuşun' dedi.

zmir ziyaretinin ikinci gününde Çeşme ilçesinde '2015 Seçimlerine Doğru Sağlık Politikalarına Bakış' konulu toplantıya katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, toplantının bitiminin ardından milletvekilleri, belediye başkanı ve parti yöneticileri ile birlikte Çeşme çarşı esnafını ziyaret etti. Çeşme ziyareti 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne denk gelen Kılıçdaroğlu, kadınlara karanfil dağıttı, vatandaşın ikram ettiği pideden yedi.

'ÜÇ DÖNEMDİR CHP'YE OY VERMİYORUM'
Ziyarette, eski CHP'li olduğunu söyleyen bir kadın esnaf da Kılıçdaroğlu'nu ve CHP'yi eleştirdi. 'Proje üretin bırakın dalaşmayı' diyen kadın, 'Eski bir CHP'li olarak söylüyorum; proje üretin. Yani bırakın dalaşmayı. Ben halkım. Ve CHP'ye birkaç dönemdir oy vermiyorum. Son üç dönem CHP'ye oy vermedim' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun 'Bizim ürettiğimiz hiçbir proje yok mu size göre?' sorusu üzerine ise 'Sürekli her iki tarafı da izliyorum. İzlenmemesi gerekenleri de izliyorum. Biz halk olarak güzel şeyler istiyoruz. Bizi yaşatacak başkanlar istiyoruz. Benim için ne yapacaksınız? Ben emekliyim, emekli maaşıyla geçinemiyorum. Kalp ameliyatı oldum bu yaşta tekrar çalışıyorum. Benim için ne yapacaksınız?' dedi.

'ANLATTIĞINIZ BANA ÇOK TERS GELDİ'
Kadın esnaf, Kılıçdaroğlu'nun emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye vereceklerini söylemesi üzerine ise şöyle konuştu: 'Benim öyle bir isteğim yok. Az olsun ama her maaşıma eklenen bir şey olsun. Çocuk gibi ikramiye istemem. Bana çok ters geldi anlattığınız. Benim maaşım bin 150 lira. Çalıştığım için kesiliyor. Lütfen halkın dilinden konuşun.'

İHA