Kadıköy Belediyesi'nden Peygambere Saygısızlığa Tam Destek

Kadıköy Belediyesi'nden Peygambere Saygısızlığa Tam Destek

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun Hazreti Muhammed'e hakaret içeren karikatürleri, Cumhuriyet gazetesinin ardından CHP’li Kadıköy Belediyesi’nin resmi gazetesinde de yayınlandı. Belediye İslam dünyasının tepkisini çeken karikatürü ücretsiz dağıttığı

umhuriyet Halk Parti'li (CHP) Kadıköy Belediyesi’nin yayını olan Gazete Kadıköy Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun Hazreti Muhammed'e hakaret içeren karikatürlerini 'Yaşasın Mizah, Yaşasın Karikatür' manşetiyle verdi. 

 Gazete Kadıköy'den Charlie Hebdo'ya sansürsüz destek.

Kadıköy Belediyesi'nin  İslam dünyasının yoğun tepkisini çeken karikatürleri haftalık yayınladığı gazetede sansürsüz yayınladı. Ücretsiz dağıtımı yapılan Gazete Kadıköy 'Yaşasın Mizah, Yaşasın Karikatür' manşetiyle verdiği haberin detayında yayınladığı karikatür vatandaşın da tepkisini çekti. Birçok vatandaş belediyenin bu tutumuna karşı belediyeye mail ve telefon yoluyla ulaşıp tepkilerini dile getirdi. Gazete tepki ile karşılanan yayın içeriğiyle ilgili sonraki sayılarında bir özür ya da düzeltme yayımlamadı. 

Cumhuriyet gazetesi de yayımlamıştı

Cumhuriyet gazetesi Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'ya karşı Paris’teki saldırıya tepki olarak  derginin seçkilerinden hazırladığı 4 sayfalık Türkçe eki gazetenin yanında ücretsiz dağıtmıştı. Gazetenin iki yazarı Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya da tepki toplayan karikatürleri  köşelerinde sansürsüz vermişlerdi.

İslam dünyasında büyük tepki

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun İslam dinine karşı nefret söylemi dünyanın birçok ülkesinde büyük tepki toplamış milyonlarca kişi yürüyüşlerle protesto gösterilerinde bulunmuştu. Peygamber Sevdalıları Platformu, Hazreti Muhammed’i tasvir eden karikatürleri yayımlayan Charlie Hebdo dergisi ile İslam’a yönelik saldırıları protesto için Diyarbakır’da 100 bin kişinin katıldığı “Peygambere Saygı” mitingi düzenlemişti.