KADEM: AB’nin Projelerine Başvurduk Ama ...

KADEM: AB’nin Projelerine Başvurduk Ama ...

Tepkilerin odağındaki KADEM: AB’nin projelerine başvurduk ama uluslararası bir vakıftan fon almadık

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkanı Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu, Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar'ın da katıldığı basın toplantısında, sosyal medya başta olmak üzere farklı mecralardaki iddialara cevap verdi.

Gümrükçüoğlu, uluslararası vakıflardan fon alındığına dair yapılan haberlerin doğru olmadığını söyleyerek, “Biz uluslararası vakıftan fon almadık. AB’nin bazı projelere başvurduk. Bunun dışında bir şey yoktur. İftira atılıyor” ifadelerini kullandı.

“Kadının bir cümlesiyle aileyi yıkıyorsunuz” suçlamalarına yönelik olarak Gümrükçüoğlu, “Aile ile ilgili kanun belli. Bu kanun şiddete uğrayan kişiyi koruma altına alıyor. Daha fazla şiddeti ortadan kaldırmak için var. Koruma için var.” dedi.

Gümrükçüoğlu, İstanbul Sözleşmesi'ne ilişkin olarak da, 'Bu sözleşmeyi imzalayan KADEM değil devlettir. İstanbul Sözleşmesi alternatifsiz değildir. Alternatifsiz olan kadına şiddet meselesidir. Biz bu sözleşmedeki cinsel yönelim vb. başlıklara karşı olduğumuzu ifade ettik' şeklinde konuştu.