Kaddafi Düşerken İsrail'den Yardım İstemiş

Kaddafi Düşerken İsrail'den Yardım İstemiş

Kaddafi'nin ölümünden önce İsrail'e bir elçi göndererek diplomatik ilişkilerini kullanıp hava saldırılarını durdurmasını istediği iddia edildi.

Libya'nın Arap Baharı ayaklanmaları sırasında devrilen lideri Muammer Kaddafi'nin ölümünden kısa bir süre önce İsrail'den ABD öncülüğündeki hava saldırılarını durdurmak için girişimde bulunmasını istediği iddia edildi.
Times of Israel haber sitesinin İsrail ordu Radyosuna dayanarak verdiği habere göre Kaddafi, ölümünden kısa bir süre önce Kudüs'e bir elçi göndererek İsrail'den hava saldırılarını durdurmak için girişimde bulunmasını istedi. Kaddafi'nin İsrail'den diplomatik gücünü kullanarak ABD ve Fransa ile iletişime geçmesini, NATO saldırılarını durdurmasını istediği ifade ediliyor.
Elçinin, Libya rejiminin son bulması halinde Avrupa ve Libya'yı büyük tehlikelerin beklediği yönünde uyarıda bulunduğu kaydediliyor.
Haberde İsrail'in teklifi çok kısa bir değerlendirmeden sonra reddettiği öne sürülüyor. Times of Israel haberinde, İsrail Dışişleri Bakanlığı’nın konu ile ilgili sorularına cevap vermediğini belirtiyor.
Muammer Kaddafi, Libya'daki kontrolünü Ağustos 2011'de kaybetmiş, 20 Eylül'e kadar ise kaçmayı başarmıştı. Bu tarihte yakalanan Kaddafi linç edilerek öldürülmüştü.