Kabil'de Türk Elçiliği Korumalarına Saldırı

Kabil'de Türk Elçiliği Korumalarına Saldırı

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Türk Büyükelçiliği korumasını sağlayan askerlerin bulunduğu araca düzenlenen saldırıda bir asker can verdi. Taliban, ABD konvoyunu hedef aldığını söylüyor. TSK'dan yapılan açıklamada ise Türk elçiliğinin hedef alındığı beli

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında, bir Türk vatandaşı hayatını kaybetti, biri de yaralandı.

Afganistan İçişleri Bakan Yardımcısı Eyüp Salanyi, intihar saldırısının Türk vatandaşlarının kullandığı aracı hedef aldığını söyledi. 

Ölen ve yaralanan Türk vatandaşlarının kimlikleri hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda, Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) mensup bir personelin can verdiği, bir personelin de yaralandığı bildirildi. 

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, Kabil'de, Afganistan Türk Görev Kuvvet Komutanlığından, NATO'nun Afganistan'daki Kıdemli Sivil Temsilcisi Büyükelçi İsmail Aramaz'a tahsisli koruma timinin aracına, Türkiye saati ile 05.45 sularında, bomba yüklü bir araçla saldırıda bulunulduğu belirtildi. Açıklamada, saldırıda, TSK mensubu bir personelin hayatını kaybettiği, bir personelin de yaralandığı kaydedildi.

Açıklamada, "Şehidimize Allah'tan rahmet diler, aile fertlerine, Silahlı Kuvvetlerimize ve Yüce Türk Milletine başsağlığı dileriz" ifadesine yer verildi.

TALİBAN: HEDEF ABD İDİ, TÜRKİYE'YE DÜŞMANLIĞIMIZ YOK

Saldırının ardından AA muhabirinin ulaştığı Taliban örgütünün sözcüsü Zabihullah Mücahit, saldırıyı üstlendiklerini ifade ederken, "Kabil'deki Türk Büyükelçiliği sokağından geçen ABD aracının hedef alındığını" öne sürdü.

Mücahit bu açıklamanın ardından AA muhabirini arayarak yaptığı ikinci açıklamada, ''Bölgeden geçen ABD'ye ait araçları hedef aldık, ölenler de ABD vatandaşı, eğer saldırı anında Türklere ait araç da bölgede varsa yanlışlıkla onlar da zarar görmüştür, bizim Türklerle düşmanlığımız yok'' diye konuştu.