Kâbe'deki Görgü Tanığı Kaza Anını Anlattı

Kâbe'deki Görgü Tanığı Kaza Anını Anlattı

Kâbe'de meydana gelen vinç kazasının görgü tanığı o anları anlattı.

Dün akşam saatlerinde Kâbe’de şiddetli rüzgâr nedeniyle meydana gelen vinç kazasının görgü tanığı Türkiyeli hacı adayı o anları anlattı.

Meydana gelen kazada kendisi de yaralanan Türkiyeli hacı adayı İrfan Okulu, o an yaşadıklarını şu ifadelerle anlattı: “Vincin tepesinden ateş çıktı. Ya şase yaptı ya da yıldırım düştü. Yalnız ben vincin tepesinden ateş çıktığını iyi gördüm. Ateş çıkar çıkmaz vinç yere düştü. Vincin düştüğü an yere saçılan bütün metal parçalar, insanların ayaklarını biçti. O an zaten biz hepimiz ayaktaydık ve vinç büyük bir hızla yere devrildi. Vinç bizden yaklaşık 60-70 metre uzaklıktaydı. Bize yetişmesi imkânsızdı. Ama o hızla yere düşünce etrafa saçılan metal parçaları insanların ayaklarını biçti. Ölenlerde bu şekilde öldü.”

“İnsanları öldüren, etrafa saçılan metal ve fayans parçaları oldu”

Ölü sayısının artmasını sağlık ekiplerinin zamanında müdahale edememesine bağlayan İrfan Okulu, sözlerine şöyle devam etti: “Hayatını kaybedenlerin çoğu kan kaybından öldü. Yaralananlar yarım saat orada kan kaybetti. Hacılar o yağmurun altında bezlerle ayağı kopanların ayağını bağlamaya çalışıyordu. Ama yetersizdi. Vinç komple ve hızla çökünce; metal parçaları, duvarlardaki fayanslar etrafa savruldu. İnsanları bu öldürdü. Yoksa vinç bizlerden uzaktı. Benim yanımdaki hacıların ayakları kesildi. Çok kişi öldü.”

Bir dönem Diyarbakır’da da görev yapmış olan Ankaralı hacı adayı emekli polis memuru İrfan Okulu, yaşanan kazada yaralandığını, korkulacak bir şey olmadığını, sağlık durumunun iyi olduğunu sözlerine ekledi.

Son gelen bilgilere göre, yaşanan kazada 2’si Türkiyeli 87 kişinin hayatını kaybettiği, 201 kişinin de yaralandığı, yaralıların içerisinden de 19 kişinin Türkiyeli olduğu belirtildi.  (İLKHA)