Kabe İşgal Altında

Kabe İşgal Altında

Suudi Arabistan Hac Bakanlığı'nca geçtiğimiz hafta uygulamaya konan ve aralarında Nur Dağı, Hudeybiye, Curane gibi islam tarihi açısından büyük önem taşıyan ...

Suudi Arabistan Hac Bakanlığı'nca geçtiğimiz hafta uygulamaya konan ve aralarında Nur Dağı, Hudeybiye, Curane gibi islam tarihi açısından büyük önem taşıyan Nebevi Mekanların ziyarete yasaklanması kararı genişletilerek Medine-i Münevvere'dede uygulanmaya başlandı.


Geçtiğimiz hafta Hac Bakanlığı tarafından yayınlanan kararnameyle Nebevi Mekanların çoğunun ziyaret edilmesinin yasaklanması İslam Dünyasında büyük tepki toplamaya devam ederken, yasağın kapsamı genişletilerek Medine-i Münevvere'de bulunan Uhud Şehitliği, Okçular Tepesi, Kuba Mescidi, Kıbleteyn Mescidi ve Yedi Mescitlerin de aralarında bulunduğu bir çok öenmli Nebevi Mekanın ziyaret edilmesi yasaklandı.


Polis ve mutavvalar (ahlak polisi) dün Medine-i Münevvere'de Uhud Şehitliği ve Okçular Tepesini ziyaret eden Türkiye'li bir gruba müdahale etti. Ziyaret esnasında anlatım yapan rehber ve tur görevlisine müdahale ederek, ziyaretin sonlandırılmasını isteyen polisler, tur görevlilerini ve beraberlerindeki megafonu polis araçlarına bindirerek 3 saate yakın bir süre alıkoydu.


Ziyaretçilerin kullandığı otobüslere de cezai işlem uygulayan polisler 3 saatlik bekletmenin ardından grubu kaldıkları otele gönderdi. Yasaklamanın Medine-i Münevvere'de ki ziyaret yerlerini de içine aldığını belirten resmi bir kararname yayınlanmamasına rağmen uygulanması ise tepkilerin artarak devam etmesine neden oluyor.