John Kerry: IŞİD İslam düşmanıdır

John Kerry: IŞİD İslam düşmanıdır

John Kerry: IŞİD İslam düşmanıdır

IŞİD'in aylık olarak yayınlanan internet dergisi Dabiq'ta çıkan ve Ezidilerin kutsal dinlerden olmadıkları gerekçesiyle, esir alınan kadınların IŞİD tarafından cariye, erkeklerin de köle olarak kullanılıp satıldığını belirten makalenin gün ışığına çıkmasının ardından, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry yazılı açıklamada bulundu.
''IŞİD AHLAKSIZCA DAVRANIYOR''

Kerry, 'İnsanlığın en doruk noktaya ulaşabileceği, Malala Yousafzai ve Kailash Satyarthai'ye Nobel Barış Ödülü verilmesinden birkaç gün sonra, IŞİD'İn insanlık dışı uygulamaları ile yüz yüze kaldık. IŞİD'in ne kadar ahlaksızca ve şeytanca davrandığını anımsatmaya gerek yok, ama bu son örneği oldu" dedi.
''IŞİD KIZLARI KAÇIRIYOR''

IŞİD'in kadın ve kızları kaçırmak, esir almak, tecavüz etmek, zorla evlendirmek gibi uygulamalardan gurur duyduğunu vurgulayan Kerry, "IŞİD, kimileri 12 yaşına bile ermemiş kızları, tiksindirici uygulamalara maruz bırakıyor ve bunun da din gereği olduğunu söylüyor. Bu yanlış, kesinlikle yanlış" dedi.
''IŞİD İSLAM DÜŞMANI BİR ÖRGÜT''

IŞİD'İn İslam dinini temsil etmediğini, İslam dininin böylesine bir ahlaksızlığı göz ardı etmeyeceğini belirten Kerry, "Bu uygulamalar gösteriyor ki, IŞİD İslam düşmanı bir örgüttür. Her inançtan liderler ve uluslararası toplum IŞİD'in kadın ve çocuklara fiziksel ve cinsel şiddet, yıldırma ve özgürlükten yoksun bırakma, boyun eğdirme yoluyla bağlı kılma gibi korkunç uygulamalarını kınamakta" dedi. 
IŞİD AÇIKLAMIŞTI

IŞİD'in aylık olarak yayınlanan internet dergisi Dabiq'ta yer alan bir makalede ilk kez Şengal'de rehin alınan Ezidi kadın ve erkeklere ilişkin bilgi verilmiş, İngilizce yayınlanan makalede Ezidi kadınların şeriat kurallarına göre cariye, erkeklerin ise köle olarak kullanıldığı belirtilmişti. Hıristiyan ve Yahudilerin, kutsal bir kitaba ve semavi bir dine mensup oldukları için belli bir fidye karşılığında serbest bırakılabileceği belirtilen makalede, bu esirlerin şeriat hükmüne göre bazı haklardan yararlanabileceği dile getirilmişti.
Kaynak: DHA