Jet Fadıl'a Büyük Şok

Jet Fadıl'a Büyük Şok

Kamuoyunda 'Jet Fadıl' olarak bilinen Fadıl Akgündüz, Vali Hüseyin Avni Coş'un şikayetçi olduğu dava sonucunda hapis cezası aldı.

Fadıl Akgündüz’e, eski Aydın valisi olan şimdiki Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’a Aydın’daki görevi sırasında ‘Provokasyon yapıyor’ şeklindeki sözleri sebebiyle 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Siirt’ten bağımsız milletvekilliği adayı olan Akgündüz, Adana 19’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nin ‘erteleme’ ve ‘hükmün geri bırakılması’ uygulamadığı kararın Yargıtay tarafından onanması halinde milletvekili olma hakkını kaybedecek


Flaş! Jet Fadıl aday oldu!
Vali Avni Coş’a hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan Akgündüz, 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Temyiz yolu açık olan kararda, mahkeme sanığın geçmişinde ve sabıkasında benzer dosyalar olduğu için cezayı ertelemedi ve hükmün geri bırakılması kararı uygulamadı. Öte yandan piyasadan 1 milyar liranın üzerinde topladığı parayla kayıplara karışan Fadıl Akgündüz ile ablası Avniye Obut ve eniştesi İbrahim Obut hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından başlatılan çete soruşturması devam ediyor.