Japon Rehine İçin Yeni Gelişme

Japon Rehine İçin Yeni Gelişme

IŞİD'in elindeki Japon gazetecinin, örgüt tarafından daha önce kaçırılan arkadaşını bulmak amacıyla Suriye'ye gittiği ortaya çıktı.

Japon Kyodo ajansının haberine göre, gazeteci Kenji Goto, IŞİD'in rehin aldığı arkadaşı Haruna Yukava'yı bulmak için ekim sonunda Halep'e gitti.
Suriye'de Kenji'ye mihmandarlık yapan ve adını açıklamayan rehber, Kyodo ajansına yaptığı açıklamada, gazetecinin Türkiye'nin sınır kenti Kilis'ten ülkeye giriş yaptığını ifade etti.
Yukava'nın kaçırıldığı tahmin edilen kuzeydeki Halep ile Rakka bölgesine kadar Kenji'ye eşlik ettiğini kaydeden rehber, Kenji ile bir süre sonra iletişim kuramadığını belirtti. Rehber daha sonra Japon gazeteciye Rakka bölgesinde eşlik eden başka bir rehberi aradığını anlattı.
Rehber, bölgeden edindiği bilgiye göre, Kenji'nin bir süre sonra IŞİD terör örgütü tarafından kaçırılarak Irak'ın kuzeyindeki Musul kentine götürüldüğünü kaydetti.
Japon hükümetinden bazı kaynaklar, Kenji'nin eşine geçen ay kaynağı bilinmeyen bir adresten gelen mailde, gazetecinin serbest bırakılması için 17 milyon dolar fidye istendiğini kaydetti. Gazetecinin eşine gelen ilk maillerde ise Kenji'nin hangi bölgeden kaçırıldığı bilgisine yer verilmemiş, ancak maillerin IŞİD tarafından gönderildiği tahmin edilmişti.
Kaynak : AA