İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'e karşı operasyonlarını durdurmak için 4 şart ileri sürdü.

İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'e karşı operasyonlarını durdurmak için 4 şart ileri sürdü.

zzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'e karşı operasyonlarını durdurmak için 4 şart ileri sürdü.

El-Aksa kanalında yayınlanan videoda, İzzeddin el-Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, İsrail karşıtı eylemlerini durdurmak ve sükunetin sağlanabilmesi için İsrail'in uymasını istedikleri şartları açıkladı.

Sözcü Ebu Ubeyde, "İsrail, Batı Şeria, Gazze ve Kudüs'te halkımıza karşı işlediği suçları ve düşmanlığı durdurmaz, 2012'de imzalanan ateşkes şartlarına uymaz, takas anlaşması gereğince serbest bırakılan Filistinlilerden tekrar gözaltına alınanlar bırakılmaz ve uzlaşıyı sabote etmeye, yeni hükümetin işlerine karışmaya devam ederse sukunet sağlanamaz" dedi.

"Siyonistler bütün anlaşmaları inkar edip, halkımıza kutsallarımıza saldırdı, Filistinli mahkumlara karşı suç işledi ve son haftalarda ise her alanda saldırganlığını arttırdı" diyen Ebu Ubeyde şöyle devam etti:

"İzzeddin el-Kassam Tugayları dün düşmana karşılık verdi. Bugün de cevap olarak karargahlarına ve işgal altındaki kentlerimize onlarca füze attık. Ahmakça davranarak Gazze'ye yeni bir saldırı kararı alan siyonistler, ağır bedel ödeyecekler."

Ebu Ubeyde, İsrail'in Gazze'de sivillerin evlerine saldırmaya devam etmesi halinde tugayların İsrail'in karargahlarına ve şehirlere yönelik hedef dairesini genişleteceği yönünde uyarıda bulundu.

AA