İzmir'i Kana Buluyacaktı

İzmir'i Kana Buluyacaktı

Ahin kod adlı terörist toprağa gömülü bulunan 18 kilogram plastik patlayıcı C4, 10 adet el bombası ve bir adet telefon tetikleme düzeneği çıkartırken suçüstü yakalandı

İzmir'e Diyarbakır kırsalından gelen PKK terör örgütü üyesi Ahin kod adlı İ.E., daha önce toprağa gömülü bulunan 17 kilogram plastik patlayıcı C4, 10 adet el bombası ve bir adet telefon tetikleme düzeneği çıkartırken suçüstü yakalandı. İ.E., İzmir'de bombalı saldırı yapmayı planladığı bildirildi.
1 Kasım'da yapılan genel seçimler öncesi terör örgütü PKK üyesi İ.E.'nin yanında bulunan çok sayıda patlayıcı ile birlikte İzmir'e geldiğini tesipt eden İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, takibe başladı. Seçim öncesi eylem yapmak isteyen 36 yaşındaki İ.E., alınan yoğun önlemler nedeniyle istediği eylemi yapamayınca yanında bulunan patlayıcı madde ile el bombalarını Gaziemir ilçesinde bulunan ormanlık alına gömdükten sonra kırsala geri döndü.

DÖNDÜĞÜNDE TAKİP DEVAM ETTİ
Patlayıcının bulunan alanı 24 saat boyunca takibe alan İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki gün bombacı İ.E.'nin geri döndüğünü tespit edince çalışmalarını yoğunlaştırdı. Adım adım takibe alınan İ.E., yanında bulunan iki kişi ile birlikte Gaziemir bölgesinde bunan patlayıcı maddeyi almak isterken suçüstü yakalandı. İ.E. ve yanında bulunan iki kişi gözaltına alındıktan sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.