İzmir'de Planlanan Katliam 7 saat Kala Önlendi

İzmir'de Planlanan Katliam 7 saat Kala Önlendi

Türkiye'de ikinci kez ele geçen bomba, İzmir'in kalbi konumundaki 'Konak'ta patlayacaktı. Katliam 7 saat kala engellendi.

İzmir’deki 10 Kasım törenlerinde çok şiddetli patlayıcının kullanılacağı saldırı gerçekleşseydi Ankara’dakinden daha büyük bir katliam yaşanabilirdi. İzmir'in tarihin en kanlı eyleminden polisin başarılı operasyonu ile saldırıya 7 saat kala kurtulduğu ortaya çıktı. Kandil'in strateji değiştirip saldırıların şiddetini büyüttüğünü belirleyen istihbarat birimleri, Kobani'de bomba eğitimi alan İ.E.'nin bu yönde talimat aldığını belirledi. 
ORMANLIK ALANA GÖMMÜŞ
Akşam'dan Özkan Tamirak'ın haberine göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri adım adım izledikleri PKK'nın bombacısı İ.E.'yi 10 Kasım gecesi saat 02.00'de ormanlık alanda bombaları yerinden çıkarken kıskıvrak yakaladı. Aramalarda toprağa gömülmüş halde 17.5 kilo RDX tipi patlayıcı, 10 el bombası ve patlatmada kullanılacak cep telefonu ele geçirildi.
Uzmanlar patlayıcının daha önce Türkiye'de 1 kez Şanlıurfa'da ele geçirilen çok bilinmedik bir tür olduğunu belirtti. ETN isimli çok güçlü patlayıcının bir ucundan patlatıldığında 8 kilometre uzunluğundaki diğer uca 1 saniyede ulaşacağı tespit edildi. Saldırı gerçekleşse yüzlerce kişi hayatını kaybedecekti.
NAKLİYE İÇİN KAMYON TUTTU
Kobani'de bomba eğitimi alan İ.E., Mardin'de anlaştığı bir nakliyeciye ev eşyaları arasında patlaycıyı Manisa'ya buradan da İzmir'e getirdi. İ.E. patlaycıları alıp Gaziemir'de ormanlık alana gömerek kentte 10 Kasım öncesi keşif yapıp beklemeye başladı. Törende vali, belediye başkanı ve binlerce vatandaş bulunuyordu. 
UTANMADAN HERKESE GÜLDÜ
İzmir Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan terör örgütü PKK'nın bombacısı İ.E. ile kendisine yardım eden 4 şüpheli sorgularının tamamlanmasıyla adliyeye gönderildi. Poliste susma hakkını kullanan bombacı İ.E., Emniyet Müdürlüğü'nden çıkartıldığı sırada kameralara gülmesi dikkat çekti. Yardım yataklık suçlamasıyla 2'si kadın 5 kişi daha gözaltına alan polis soruşturmayı genişletti.