İzmir'de 'Paralel Yapı' Operasyonu

İzmir'de 'Paralel Yapı' Operasyonu

İzmir merkezli 8 ilde 'paralel yapı' iddialarına yönelik düzenlenen operasyonda 21 kişi gözaltına alındı

İzmir merkezli 8 ilde düzenlenen "Paralel Devlet Yapılanması" iddialarına yönelik operasyonda, örgüte finansal destek sağladığı iddiasıyla 21 kişi gözaltına alındı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İzmir Terör ve Örgütlü Suçlar Savcısı Okan Bato'nun yürüttüğü soruşturma kapsamında, İzmir'deki 14 adresle birlikte Sivas, Gümüşhane, Çanakkale, Kütahya, Denizli, Aydın ve Muğla'da düzenlenen operasyonlarda 21 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında öğretmen, iş adamı ve serbest meslek çalışanlarının da bulunduğu belirtildi.

Şüphelilerin, "Fethullahçı Terör Örgütü'nün yönetici ve üyeleri oldukları, tehdit ve şantaj yaparak örgüte destek sağladıkları" suçlamasıyla gözaltına alındığı ifade edildi.

Operasyon kapsamında aralarında örgütün Ege bölge sorumlusu olduğu iddia edilen Bekir Baz'ın da evinde arama yapıldığı, elde edilen dijital verilerin incelenmek üzere İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldüğü bildirildi.

Avukat olduğu kaydedilen Baz'ın mesleğini yapmadığı, maaşını "Paralel Devlet Yapılanması"ndan aldığı ve bir süre önce yurt dışına kaçtığı ileri sürüldü.  

Bu arada, operasyonda gözaltına alınan 5 şüphelinin avukatı İbrahim Çankaya, İzmir Emniyet Müdürlüğü 'ne gelerek müvekkillerinin durumu hakkında bilgi aldı.

Çıkışta gazetecilere açıklamada bulunan Çankaya, gözaltındaki öğretmenlerin Aktif Eğitim Sendikası'na üye olduğunu ancak "Terör örgütü üyeliği ve örgüte finansman destek sağladığı" iddiasıyla gözaltına alındığını kaydetti. Çankaya, müvekkilleri hakkındaki iddiaların gerçeği yansıtmadığını savundu.

Bu arada, gözaltındaki şüphelilerden bazılarının aileleri de bina önünde beklemeye başladı.