İzmir merkezli operasyonda TCDD de var

İzmir merkezli operasyonda TCDD de var

İzmir merkezli 5 ilde yapılan operasyonda 27 kişi gözaltına alındı. TCDD, 8 personelinin bilgilerine başvurulmak üzere gözaltına alındığını açıkladı

Limanlardaki işlemlerde usulsüzlük iddiasıyla merkezi İzmir olan ve 5 ilde yapılan operasyonda 27 kişi gözaltına alındı. TCDD, 8 personelinin bilgilerine başvurulmak üzere gözaltına alındığını açıkladı.
    
Polis, 6 ay süren teknik takibin ardından İzmir, Ankara, İstanbul, Hatay ve Van'daki bazı noktaları bastı. Gözaltına alınanlar arasında Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı TCDD Genel Müdürlüğü ve İzmir Liman İşletmeleri'nde görevli yönetici ve memurların da olduğu belirtiliyor.
 
Suçlamalar arasında rüşvet, ihaleye fesat karıştırma ve nitelikli dolandırıcılık da var. Gözaltına alınanların sayısının artabileceği belirtiliyor. 
 
8 TCDD PERSONELİ GÖZALTINDA
 
Operasyonla ilgili olarak TCDD'den yazılı açıklama yapıldı. Soruşturma kapsamında 8 personelin bilgilerine başvurulmak üzere gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 
 
"Soruşturma İzmir Cumhuriyet Savcılığınca gizli olarak yürütülmektedir. Soruşturma içeriği hakkında basında çıkan haberlerin savcılık soruşturmasıyla ilgisinin bulunup bulunmadığı kuruluşumuzun bilgisi haricindedir. TCDD Genel Müdürlüğünde arama yapılmamıştır."
 
BİNALİ YILDIRIM'DAN İLK AÇIKLAMA
 
Ulatırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, TCDD'ye bağlı İzmir Liman İşletmesi'ne yönelik operasyonu yorumlarken, "Zamanlaması manidar" dedi.
 
Gazetecilerin sorularını cevaplayan Yıldırım, "2011'de başlayan bir soruşturmaya üç yıl aradan sonra operasyon yayılmasının zamanlaması manidardır. Üç yıl oturacaksın, üç yıl sonra düğmeye basacaksın. Suçla mücadele edeyim derken, suçu teşvik eden bir anlayışla hukuk tesis edilmez" diye konuştu.
 
Bu arada operasyon kapsamında gözaltına alınan holding patronu M.C.B.'nin yanında çalışan ve halen aranan C.H.'nin, Binali Yıldırım'ın bacanağı olduğu belirtildi. Bu durumun sorulması üzerine Yıldırı, "Alınıp alınmadığını bilmiyorum. Haberim yok" dedi.