İzmir Merkezli Operasyonda Gözaltına Alınan 13 Kişi Adliyede

İzmir Merkezli Operasyonda Gözaltına Alınan 13 Kişi Adliyede

İzmir merkezli 16 ilde “Paralel Devlet Yapılanması'”na yönelik düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan 13 “şüpheli” adliyeye sevk edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü’nün Yeşilyurt Ek Hizmet Binası’ndaki Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde 2 gündür gözaltında bulunan 13 kişinin sorguları tamamlandı. Zanlılar, minibüslerle İzmir Adliyesi'ne getirildi.

Şüphelilerin “İzmir Askerî Casusluk Davası” olarak bilinen davaya ilişkin soruşturma sürecinde, “taraflı ve kasıtlı usûlsüzlükler yaptıkları”, “şüphelilerin kamuoyunda itibarsızlaştırılarak devlet bürokrasisinden ve TSK'dan tasfiyesini amaçladıkları” iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildiği öğrenildi.

Operasyon

İzmir merkezli 16 ilde “Paralel Devlet Yapılanması”na yönelik düzenlenen ikinci dalga operasyon kapsamında aralarında emniyet mensupları ile TÜBİTAK çalışanlarının da bulunduğu 25 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartılmış, 18 kişi gözaltına alınmış, 5'i savcılık talimatıyla serbest bırakılmıştı

Operasyon kapsamında hâlen 7 kişinin firarî olarak arandığı, arananlar arasında TÜBİTAK çalışanı 3 kişinin bulunduğu, bu kişilerin Rusya ile Birleşik Arap Emirlikleri'nde olduklarının belirlendiği bildirilmişti.

AA