İyi Parti'de "FETÖ'cü" Tartışması Büyüyor

İyi Parti'de "FETÖ'cü" Tartışması Büyüyor

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun FETÖ'cü olduğu iddiaları hakkında "Külliyen yalan. Buğra Kavuncu bugün suç duyurusunda bulunacak." dedi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun FETÖ'cü olduğunu öne sürdü.
 
Dün katıldığı bir TV proramında, Buğra Kavuncu'nun, FETÖ'nün Özbekistan ve Kazakistan'da etkin olmasında önemli rol üstlenen eski MİT mensubu FETÖ'cü Enver Altaylı'nın yeğeni olduğunu söyleyen Ümit Özdağ, "Kendisi FETÖ'nün yurt dışındaki en büyük sivil toplum örgütü olan Kazakistan Türk İşadamları Derneği'nin başkan yardımcılığını yapmış." ifadelerini kullandı.
 
Kavuncu'nun bu görevi yıllarca yaptığını söyleyen Özdağ, 15 Temmuz'dan sonra devletin bu derneğin kapatılması için başvurduğunu ve derneğin kapatıldığını açıkladı.
 
Özdağ, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de durumdan haberdar olduğunu söyledi.
 
İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın İl Başkanı Buğra Kavuncu'yu FETÖ'cülükle itham etmesi İyi Parti Genel Başkanı Akşener'e soruldu.
 
Akşener, "Külliyen yalan, Buğra Kavuncu bugün suç duyurusunda bulunacak." dedi.
 
Ölçü kaçsa da açıklamalara saygı duyduğunu belirten Akşener, "Her şeye rağmen demokrasiyi içselleştirmeye gayret ediyoruz. Hür iradeleri ile partimizde, yönetimde olan, milletvekili olan arkadaşlarımızın fikirlerini söylemelerinin çok önemli olduğuna inanıyorum. Demokrasiyi içselleştirme konusunda direnmeye devam edeceğiz. İlginç olanı hem Aytun Çıray'ın hem Ümit Özdağ'ın açıklamalarına ölçü kaçsa da saygı duydum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)