"İttihadiye Olayları" davasının duruşması başladı

"İttihadiye Olayları" davasının duruşması başladı

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 14 sanığın yargılandığı, kamuoyunda "İttihadiyye olayları" olarak bilinen davanın duruşması başladı.

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 14 sanığın yargılandığı, kamuoyunda "İttihadiyye olayları" olarak bilinen davanın duruşması başladı. 

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, daha önce 2 duruşmaya güvenlik gerekçesiyle getirilmeyen Mursi, bu duruşmaya katıldı. Mursi'nin İskenderiye'deki Burc'ul Arab hapishanesinden helikopter ile Polis Akademisi'ne getirildiği belirtildi.

Mursi, en son 21 Eylül'de yapılan "hapishaneler baskını" olayı olarak bilinen davanın duruşmasında görülmüş, daha sonra duruşma 1 Ekim'e ertelenmişti. Mursi, 29 Eylül'de "casusluk"la, 1 Ekim'de de "hapishaneler baskını" ile suçlandığı davaların duruşmalarına "güvenlik" gerekçesiyle getirilmemişti.

Kamuoyunda "İttihadiyye olayları" olarak bilinen, 2012'de "Cumhurbaşkanlığı sarayı önünde protestocuların ölümüyle sonuçlanan şiddet olaylarını teşvik" suçlamasıyla açılan dava kapsamında Mursi ilk kez, 4 Kasım 2013'te hakim karşısına çıkmıştı.

AA