İtirafçı polis: Pensilvanya'dan 'hükümeti yık' talimatı geldi

İtirafçı polis: Pensilvanya'dan 'hükümeti yık' talimatı geldi

İtirafçı polis: Pensilvanya'dan 'hükümeti yık' talimatı geldi

mniyette olduğu iddia edilen paralel yapılanmayı anlatan itirafçı polisin olay ifadeleri Sabah gazetesinin manşetindeydi.

İsmi gizli tutulan itirafçı bir polisin "F.H ve H.Ö aralarında bu operasyonlardan 2 ay önce hükümetin Pensilvanya'dan gelen talimatla yıkılacağını anlattı. 'Amerika'da karar alındı, hükümet yıkılacak" ifadeleri yer aldı. İşte itirafçı polisin anlattıkları:

AMİRLERİMİZ DİKKATE ALMADI: Dershane olayından sonra (amirler) Başbakan'a açıktan küfretmeye başladı. Hakan Fidan için İran ajanı diyorlardı. Hükümetin Pensilvanya'dan gelen talimatla yıkılacağını anlattılar. Bunu amirlerimize rapor ettik ancak dikkate alınmadı.

ÖNCE LİDER, SONRA ŞEMA: 17 ve 25 Aralık dosyasının temeli hükümeti devirmekti. Fezlekeyi F.Y hazırladı. Çoğu yerde "dönemin başbakanı" ifadesi geçiyordu. Bunu dediğinde operasyonun komiseri H.K memnuniyet duyuyordu. Ortada daha operasyon yoktu. E.T isimli arkadaşın bilgisayarında gördüm. Örgüt şeması vardı. Lider pozisyonunda Başbakan vardı. Henüz hiçbir ihale yapılmamış, işadamları dahi dinlenmemişti.

AMİRLER GAZ VERDİ: M.D, komisere Başbakan ve bakanların dinlendiğini söyledi. Bize 'Korkma, böyle bir dosyada çalışmak kimseye nasip olmaz. Bu dosya "Yüzyıl'ın dosyası. Bunda görev almak şereftir' diyordu.

ERDOĞAN İÇİN ÖZEL CİHAZLAR: 17 Aralık bilgileri İçişleri Bakanlığı'na ulaştı. 25 Aralık deşifre olmasın diye panik yaptılar. Dosyanın tamamlanması için o kadar gayret ediyorlardı ki, Başbakan'ın, Mustafa Latif Topbaş'ın Kuleli Askeri Lisesi'nin yakınında bulunan evinin bahçesinden görüntüsünü alabilmek için Avrupa yakasından Anadolu yakasını görebilen bir cihaz satın aldılar. Teleskoba benzeyen çok uzakları zumlayabilen bir makineydi. Çok uğraştılar ama görüntüleyemediler.

ÖZEL EKİP KURDULAR: Başbakan'ın Yasin El-Kadı ile buluştuğuna dair TİB'den sinyal çalıştırması yaptılar. Latif Topbaş'ın evinin önüne ekip koydular. Ev takibi yapılmaması gerektiğini amirlerim gibi ben de biliyordum.

FEZLEKE DEĞİŞTİ: Operasyon yapılınca ben medyadan kimlerin gözaltına alındığını, kimlerin mal varlığına el konulacağını takip ettim. Sayı bu kadar değildi. 95-96 kişiden bahsediliyordu. Başbakan da aralarındaydı. Sonradan fezlekeyi değiştirdiler.

PANİK İLE KONTROLSÜZ DİNLEME: Komiser fezleke işini hızlandırdı. Son 3 ay içinde kontrolsüz şekilde yeni numaralar giriyordu. Suça bakılmaksızın amirlerin bildirdiği bütün numaraları raporladık, dinleme kararı aldık. Dinlemeleri Başbakan'ın etrafında yoğunlaştı. Mustafa Varank, Şenol Kazancı, Aydın Ünal isimli danışmanların suçu olmadığı halde sırf Başbakan'ı dinleyebilmek için bunların hakkında dinleme kararı aldık. "İleride sorarlarsa" diye M.D'ye sorduk, "bir şey deriz geçer gider" dedi.