İsveç'in 'Mavi Marmarası' YolaÇıktı

İsveç'in 'Mavi Marmarası' YolaÇıktı

Gazze'ye gitmek üzere Göteborg'dan yola çıkan 'Marianne' adlı gemi, Kopenhag'dan Almanya'nın Kiel şehrine uğurlandı.

İsveç'in Göteborg şehrinden Gazze'ye yardım götürmek ve buradaki ambargoya dikkat çekmek için yola çıkan ve Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da mola veren "Marianne" adlı gemi, sabah Almanya'nın Kiel şehrine uğurlandı.
 
Kopenhag'da geminin mola verdiği Islands Brygge Limanı'nda yardım konseri verildi. Danimarkalı müzisyenler Ras Money, İda Kudo, Kento Slash ve daha birçok genç müzisyenin sahne aldığı konser esnasında geminin hemen yanında toplanan yüzlerce kişi Filistin mutfağından yiyecek ve içecekler de satın aldı. Konserden elde edilen gelir "Marianne" ile Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine gönderilecek.
 
Almanya'nın Kiel şehrine yola çıkan gemi, Gazze'ye doğru yol boyunca birçok şehirde mola verecek. Buralarda siyasiler ve sanatçıların katılımıyla Gazze'ye uygulanan ambargoya dikkat çekilerek bunun bir an önce sonlandırılması çağrısında bulunulacak.
 
Organizatörlerin verdiği bilgiye göre Gazze'ye doğru yol alan ilk gemi olan Marianne'e daha sonra iki gemi daha eşlik edecek. Gemilerin haziran sonunda Gazze'ye varması planlanıyor.

 

Kaynak : AA