İstifa yok

İstifa yok

Başbakan Erdoğan, Ekonomi Bakanı Çağlayan'ı resmi konutunda kabul etti. Beş bakanın da hazır bulunduğu görüşme kabinede revizyon sinyali olarak yorumlandı. Ancak, istifa haberleri yalanlandı.

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik İstanbul'daki operasyonda adı geçen bakanların istifa ettiği haberlerini yalanladı. Amirlerinden habersiz operasyon yürüten emniyet müdürlerinin görevden alınmaları sonrası başkent Ankara'nın gündemi istifa iddiasıyla sarsıldı. 17 Aralık'ta 'rüşvet' ve 'yolsuzluk' iddiasıyla çocukları gözaltına alınan İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Çevre Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a istifalarını sunduğu ileri sürüldü. Dün yeni yıl dolayısıyla yasama, yürütme ve yargı organlarının başkanlarıyla öğle yemeğinde biraraya gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün gerçekleşmesi planlanan Kütahya ziyaretini iptal etti. Sözkonusu iptal, 'kabinede revizyon' olacağı yorumlarına neden oldu. Cumhurbaşkanı Gül başkanlığında Çankaya Köşkü'nde gerçekleşen yemek, 1,5 saat sürdü.
 
BAŞBAKAN, ÇAĞLAYAN'LA GÖRÜŞTÜ
 
Yemeğin ardından Başbakan Erdoğan, Resmi Konut'a geçti. Başbakan burada soruşturmada adı geçen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ı kabul etti. Görüşmeye Çağlayan'ın dışında Bakanlar Beşir Atalay, Ali Babacan, Mehmet Şimşek, Hayati Yazıcı, Cevdet Yılmaz ve Numan Kurtulmuş ile Nurettin Canikli de katıldı. Bu görüşmelerin yaşandığı saatlerde soruşturmada adı geçen bakanların istifa ettiği iddiaları ortaya atıldı. Bu haberlere cevap AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik'ten geldi. Çelik, şunları söyledi: Bakanlar istifa etti, istifaları da kabul edildi iddiaları külliyen yalan. Başbakan zaten bir kabine revizyonu yapacaktı. Sayın bakanlar Sayın Başbakan'ın elini rahatlatmak için ne yapılması gerekiyorsa yapacaklarını zaten söylemişlerdir. Bu arkadaşlar yargılansa bile ki; şu an yargılanmıyorlar, biz bu insanları peşinen suçlu kabul edemeyiz. Biz bakan toto oynamıyoruz. Buna karar verecek olan Başbakan'dır