İşte  Suriye'nin Rusya'ya Maliyeti

İşte Suriye'nin Rusya'ya Maliyeti

Rus Hava Kuvvetleri, Suriye'de hava saldırısı düzenlemek için günde dört milyon dolar harcamak zorunda kalıyor

Rusya’nın Suriye’deki hava operasyonlarının günlük 4 milyon dolara mal olduğu bildirildi. İngiliz IHS Analitik Merkezi hesaplamalarına göre, Rus Hava Kuvvetleri’nin Suriye'deki operasyonları günde 4 dolara mal oluyor.
İngiliz analistlerin hesaplamalarına göre, Rusya’nın Suriye’deki operasyonlarının başlangıcı olan 30 Eylül’den itibaren bugüne kadar Moskova 80 - 115 milyon dolar arasında para harcadı. Bu maliyet uçakların bombalama eylemlerini, teknik cihazların bakımı ve insan kaynağı teminini içeriyor.
Rusya’nın 3,1 trilyon Ruble (50 milyar dolar) olan bu yılki askeri bütçesi ile karşılaştırıldığında yukarıdaki rakam küçük harcama olarak görünüyor. Ancak analistlere göre, Suriye'deki çatışma yıllarca sürebilir ve Rus tarafının muhtemel kayıpları da hesaba katıldığında bu maliyet ciddi oranda artabilir.
IHS Analitik Merkezinin hesaplamalarına göre şu anda Rusya askeri uçaklarının hava saldırılarına günde 1,5 milyon dolar harcıyor. Bu rakamın yarısı silah harcaması, yani atılan bombaların maliyetini oluşturuyor.
Suriye'deki Rus birliklerinin Moskova’ya günlük maliyeti ise yaklaşık 440 bin dolar. Akdeniz'deki Rus gemilerin günlük harcaması 200 bin dolar. Lojistik, iletişim ve benzeri giderlerine ise Moskova günde 250.000 dolar aktarıyor.