İşte son İstanbul anketi

İşte son İstanbul anketi

Yarın seçim olsa İstanbul'da yarışı kim birinci sırada tamamlar?

İstanbul'da Denge Araştırma'nın yaptığı son son kamuoyu araştırmasına göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın oyu yüzde 51.5, CHP'den aday olması beklenen Sarıgül'ün oyu ise yüzde 38 olarak belirlendi.
 
İstanbul seçmenin siyasi tercihleri ve yerel sorunları ile ilgili kamuoyu araştırması, İstanbul'un 36 ilçesinde 6-10 Aralık tarihlerinde 4 bin 521 kişiyle yüz yüze görüşülerek elde edilen verilerle hazırlandı.
 
Araştırmaya katılanlara, yerel seçimlerde hangi partiye oy vermeyi düşündükleri soruldu.
 
Kararsızların oyları dağıtıldıktan sonra deneklerin yüzde 51,5'i Kadir Topbaş-AK Parti'ye, yüzde 38'i Mustafa Sarıgül-CHP'ye, yüzde 5'i MHP'ye, yüzde 4.2'si Sırrı Süreyya Önder-HDP'ye oy vereceklerini söyledi.
 
Araştırmaya göre, Kadir Topbaş'ın İstanbul'daki oy oranı, partisinin olası milletvekili oyundan yüzde 2.7 oranında fazla çıktı. Araştırmada, Mustafa Sarıgül'ün oy oranının ise, son seçimlerde aday olan Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yüzde 1 fazla olduğu belirtildi. Katılımcıların yüzde 53.7'si, İstanbul'un en acil sorunu olarak trafik ve ulaşım hizmetlerini gösterdi. Bu sorunu, yüzde 5.6 ile güvenlik, yüzde 3 ile işsizlik, yüzde 2.3 ile nüfus yoğunluğu-göç izledi. (Sabah)