İşte IŞİD’in Klavuzu

İşte IŞİD’in Klavuzu

İşte IŞİD’in Klavuzu

912 yılına ait bir fotoğrafta, Cezayir’de 1 buçuk milyon Müslümanı katleden Fransız askerlerinin kestikleri kafalarla poz verdikleri görülüyor.

Son günlerde dünya gündeminden düşmeyen Irak Şam İslam Devleti (IŞİD)’in kafa kesme görüntülerinin aynısını zamanında Fransızlar Müslümanlara karşı yapmış. 1912 yılına ait olduğu iddia edilen bir fotoğrafta Fransızlar, kestikleri Müslümanların kafalarından posta pulu yapmış. Bir başka fotoğrafta ise Cezayir’de 1 buçuk milyon Müslümanı katleden Fransız askerlerinin kestikleri kafalarla poz verdikleri görülüyor.

MİLİTANLARIN ÇOĞU AVRUPALI

Avrupalıların geçmiş yıllarda Müslümanlara yönelik yaptıkları kıyım ve infaz şekillerine baktığımızda, IŞİD’in Suriye’de ve Irak’ta yaptıkları infazlarla hemen hemen aynı yöntemle yapılıyor. Ayrıca Irak ve Suriye’de varlığını sürdüren IŞİD içinde çok sayıda yabancı uyruklu militan olduğunu belirten uzmanlar, Fransa’dan 1000 civarında, İngiltere’den 400, ABD’den ise 150 civarında militanın katıldığı bildiriliyor. Şimdiye kadar yüzlerce kişinin kafasını keserek infaz eden IŞİD militanları, en son olarak Amerikalı gazeteci James Foley’in infazıyla dünya gündemine oturan IŞİD’li militanın İngiliz olduğunu iddialarını da doğrular niteliktedir.

TARİHLERİ KATLİAMLARLA DOLU

Türkiye’yi her fırsatta Ermeni soykırımı ile suçlayan başta Fransa olmak üzere çoğu soykırımcı Avrupa ülkesinin geçmişi Müslüman coğrafyasında yaptıkları katliamlarla dolu. 1830’da işgal ettikleri Cezayir’de her türlü insanlık suçunu çekinmeden işleyen Fransızlar, 1962’de bağımsızlığını kazanana kadar ülkede çeşitli soykırımlar ve katliamlar gerçekleştirerek, 1 buçuk milyondan fazla insanı katletmiş, milyonlarca insanı ise yerinden yurdundan ederek dünya tarihinde eşine az rastlanır bir soykırım yapmış. Son zamanlarda Irak’ta ve Suriye’de sivillere yönelik kan donduran katliamlar yapan IŞİD militanlarının çoğunun Avrupalı olduğu iddia edilen bu arasında olup yaptıkları katliamlar arasında geçmişte Fransa’nın başta Cezayir olmak üzere birçok Müslüman ülkede yaptıkları infaz şekillerini örnek aldıkları ifade ediliyor.

FRANSIZLAR DA BANGUİ’DE KATLEDİYOR

Dünyanın birçok merkezinde Müslümanlara yönelik katliamlarını sürdüren sözde demokrasi havarisi Siyonist Avrupalıların Afrika kıtasını sömürdükleri yetmiyormuş gibi üstüne bir de insanlık kıyımlarını ekliyorlar. Özellikle saldırıların yoğun olarak yaşandığı Orta Afrika Cumhuriyeti’nin Başkenti Bangui’de devriye gezen Fransız askerlerinin halka rastgele ateş açması sonucu çıkan olaylarda 9 kişi hayatını kaybetti,  29 kişi de yaralandı.

Yeni Akit