İşte Erdoğan'ın köşkteki A Takımı

İşte Erdoğan'ın köşkteki A Takımı

Tayyip Erdoğan, Başbakanlıkta çalıştığı A Takımının yanı sıra şoför ve koruma ekibinden çeşnicibaşına, fotoğrafçısından özel doktoruna kadar neredeyse tüm çalışma ekibini Çankaya Köşküne taşıdI

12. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Köşk’e çıkarken Başbakanlık’ta yemeklerini ve içeceklerini kontrol eden Hüseyin Yağan ile bir an bile yanından ayırmadığı, en özel anları fotoğraflayan Anadolu Ajansı kadrolu Kayhan Özer ve Yasin Bülbül’ü de yanında götürdü. Erdoğan’la birlikte korumalarıyla sağlık ekibi de Köşk’e çıktı.

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, Başbakanlık’ta çalıştığı A Takımı’nın yanı sıra şoför ve koruma ekibinden çeşnicibaşına, fotoğrafçısından özel doktoruna kadar neredeyse tüm çalışma ekibini Çankaya Köşkü’ne taşıdı. Erdoğan, Köşk’e çıkarken Başbakanlık’ta yemeklerini ve içeceklerini kontrol eden Hüseyin Yağan ile bir an bile yanından ayırmadığı, en özel anları fotoğraflayan Anadolu Ajansı kadrolu Kayhan Özer ve Yasin Bülbül’ü de yanında götürdü. Başbakanlık Koruma Şube Başkanı Ramazan Bal, Köşk Koruma Müdürü olurken, makam aracında ön koltukta oturan Yakın Koruma Müdürü Muhsin Köse de görevine devam ediyor. Ancak aracın ön koltuğunda artık Abdullah Gül ile de çalışan Cumhurbaşkanlığı Yaveri Kurmay Albay Bekir Furkan Özdaban oturuyor.

500 KORUMA VE DOKTORLARLA

Başbakanlık koruma şubede çalışan 500’e yakın korumanın ataması Köşk’e yapılırken, Erdoğan’ı gölgesi gibi takip eden yeğeni Ali Erdoğan da Köşk’e müşavir olarak atandı. Erdoğan’ın Başbakanlık’ta 002 plakalı makam otosunu kullanan şoförler de artık forslu makam otosunu kullanıyor. Erdoğan’ın en çok önem verdiği ve Aydın Ünal’ın başında bulunduğu 7 kişilik yazım ekibi de Köşk’e transfer oldu. Solcusundan, liberaline farklı görüşlere sahip bu ekibin içinde bir de sosyoloji doktoru bulunuyor ve konuşmaların toplum üzerinde yaratacağı etki üzerinde çalışmalar yürütüyor. Erdoğan’ın uluslararası görüşmeleri de bu ekibin kontrolünden geçiyor.  Erdoğan yanından ayırmadığı doktoru Doç. Serkan Topaloğlu ile fizyoterapist Ahmet Çotuk’u ve bu sağlık ekibinin başındaki Ak Parti Milletvekili Prof. Cevdet Erdöl’ü de Köşk’e taşıdı.

A takımı 2 eksikle

Başbakanlık Müsteşarı Fahri Kasırga Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği’ne atandı. Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Mustafa İsen ise Başdanışman kadrosuna alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakanlık’ta çalıştığı A Takımı’ndan sadece 2 isim Köşk’e çıkmadı. Yalçın Akdoğan, ‘Başbakan Yardımcısı’ olarak görev alırken, Erdoğan’ın başdanışmanlarından Ertan Aydın ise Başbakan Davutoğlu’nun isteği üzerine Başbakanlık’ta kaldı.

İşte çoğu Başdanışman unvanıyla görev yapacak olan Erdoğan’ın
A Takımı:

Fahri Kasırga: İÜ Hukuk Fakültesi mezunu olan Kasırga, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı iken, 3 Ekim 2003’te Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı’na getirildi. 7 Mayıs-29 Ağustos 2007 tarihleri arasında, “Tarafsız Adalet Bakanı” olarak görev yaptı. Seçimler sonrası müsteşarlığa döndü. 2008 yılında Adalet Bakanlığı Yüksek Müşaviri unvanıyla Başbakanlık Başdanışmanı oldu. 20 Ocak’ta Efkan Ala’nın İçişleri Bakanı olmasıyla boşalan Başbakanlık Müsteşarlığı’na atanan Kasırga, dün gece yapılan atamayla Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri oldu.

İbrahim Kalın: Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde Ahmet Davutoğlu’nun Dışişleri Bakanı olmasıyla boşalan Dış Politikadan Sorumlu Başbakan Başdanışmanlığı’nı üstlenen Kalın, daha sonra Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı’na atanmıştı. Kalın, Köşk’te büyükelçi unvanıyla Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapacak. Kalın, Washington’daki Geoge Washington Üniversitesi’nden mukayeseli felsefe doktorası yaptı.

Aydın Ünal: Erdoğan’ın konuşma metinlerini yazan 7 kişilik ekibin başında bulunuyor. Erdoğan’ın önemli konuşmalarının arkasındaki isim olarak tanınıyor.

Ali İhsan (Mücahit) Arslan: Erdoğan ile uzun yıllar kader birliği yapan Arslan, Cumhurbaşkanı’nın ‘en yakın’ çevresindeki en kilit isimlerden biri. Özellikle ketumiyeti ile tanınıyor. Arslan, Köşk’e Özel Müşavir olarak atandı.

Şenol Kazancı: AK Parti İstanbul İl Gençlik Kollarının Kurucu Başkanlığını yaptı. 22 Nisan 2011’de kamuya ait taşınmazların satışı, kiralanması, tahsisi ve devrinden sorumlu olarak Başbakanlık Başmüşavirliği’ne getirildi. Başdanışman kadrosuyla ataması yapılan Kazancı, Köşk’te iletişim biriminin başına getirilecek.

Lütfullah Göktaş: Erdoğan’ın Köşk’teki başdanışmanlarından biri de Lütfullah Göktaş. Ahmet Sever’den boşalan koltuğa oturan Göktaş, Köşk’te Başdanışmanlık ve Sözcülük görevini yürütecek. Gazeteci kökenli olan Göktaş, Erdoğan’ın danışmanı olmadan önce NTV’nin Roma temsilcisi olarak görev yapıyordu. İlahiyat ve Felsefe mezunu olan Göktaş, Roma’da Vatikan’a bağlı Papalık Gregorius Üniversitesi’nde dinler tarihi alanında master yaptı.

Hasan Doğan: AK Parti’nin kurulduğu yıllarda Erdoğan’ın mitinglerde kürsüden takdimini yapan Doğan, daha sonra Başbakanlık Özel Kalem Müdürlüğü’nü üstlendi. Aynı görevi Çankaya’da sürdürecek.Cumhurbaşkanı özel kalem müdürleri, geleneğe göre Dışişleri kökenli olduğu için, Doğan’a Büyükelçi unvanı verildi.

Mustafa Varank: Erdoğan’ın iç kabinesindeki önemli isimlerden biri. Varank, talepleri not alıyor, konuşma notlarını, özel telefonunu taşıyıp, görüşmelerini organize ediyor. Sosyal medya alanında da çok aktif olduğu Gezi eylemleri sırasında attığı tweet’lerle ortaya çıkmıştı. Varank, ODTÜ Siyaset Bilimi mezunu.

Ahmet Yıldız: Saraybosna Büyükelçisi iken geçen temmuz ayında Erdoğan’ın Başbakanlık Dış Politikadan Sorumlu Başdanışmanlığı’na getirildi. Özellikle Ortadoğu ve Balkanlar’da görev yaptı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu Yıldız, Köşk’te Dış Politikadan Sorumlu Başdanışman olarak görev yapacak.

Sefer Turan: Mısır’daki El Ezher Üniversitesi’nden mezun olan Sefer Turan, uzun yıllar Kanal 7’nin Dış Haberler Müdürü olarak çalıştı. Irak ve Afganistan savaşlarını sahada takip eden Turan, Filistin-İsrail, Lübnan-İsrail çatışmalarını ve 2’nci İntifadayı da bölgede takip eden gazeteciler arasındaydı. Başbakanlık müşaviri olan Turan, Köşk’e Ortadoğu’dan Sorumlu Başdanışman olarak atandı.

Savaş Şafak Barkçin: Özel ilgi alanları müzik, tarih ve edebiyat olan Barkçin, Başbakanlık’ta Başmüşavir görevini yürütüyordu. Barkçin Köşk’te kültürel konularda Başdanışmanlık görevini yürütecek. Boğaziçi Üniversitesi mezunu olan Barkçin, Bilkent’te siyaset doktarası yaptı.

Yiğit Bulut: Erdoğan’ın Başbakanlık’taki ekonomik başdanışmanlığını yürüten Yiğit Bulut, bundan sonra aynı görevi Çankaya Köşkü’nde sürdürecek. Erdoğan’ın ekibine katılmadan önce köşe yazarlığı ve televizyon yorumculuğu yapıyordu.