İşte Clinton'un Seçim Vaatleri

İşte Clinton'un Seçim Vaatleri

Washington'da düzenlenen SABAN forumunda konuşan Demokrat Parti'nin başkanlık adayı Hillary Clinton, seçim vaatlerini açıkladı.

Washington'da düzenlenen SABAN forumunda konuşan Demokrat Parti'nin başkanlık adayı Hillary Clinton, Arap devletlerine İsrail ile barış görüşmelerine yeniden başlamaları çağrısında bulunurken, tek devletli çözümün mümkün olamayacağını belirtti ve Arap devletlerinin İsrail'i Yahudi bir devlet olarak kabul tanımaları gerektiğini ifade etti. 
 
Göreve geldiği ilk gün işgal devleti başbakanı Benyamin Netanyahu'yu Beyaz Saray'a davet edeceğini belirten Clinton, bunun İsrail ve ABD ilişkilerinin iyileştirilmesi açısından önemli olduğunu söyledi. Clinton Amerika'nın hep müttefiği İsrail'in yanında duracağını belirtti ve iki ülke başkanına ilişkileri bir üst seviyeye taşıma çağrısında bulundu. Clinton ayrıca Amerika'lı ve İsrail'li gençlere iki ülke arasındaki geçmiş ilişkilerin öğretilmesi gerektiğini söyledi.
 
İsrailli yerleşimcilere yönelik bıçaklı saldırıların birer "terör eylemleri" olduğunu vurgulayan Clinton, Filistin devlet yetkililerinin acilen bu tür eylemlerin önüne geçmesi gerektiğini belirtti.  
 
İran'a yönelik askeri müdahale gündemimizde kalmalı:
 
İran'la nükleer anlaşma hakkında da konuşan Clinton, "İran şunu bilmeli ki anlaşmanın çiğnenmesi halinde ABD, askeri müdahale de dahil olmak üzere tüm gücüyle İran'a karşı harekete geçecektir." dedi.
 
İran'a karşı askeri müdahale seçeneğinin masanın üzerinde kalması gerektiğini vurgulayan Clionton, nükleer anlaşmasının İran'ın nükleer silah üretmesinin önünde engel olmadığını söyledi.
 
Clinton, İran'ın Ortadoğu'daki her yerde parmak izinin bulunduğunu ve başta Golan'da olmak üzere Hizbullah'ı silahlandırarak İsrail için büyük tehdit oluşturduğunu belirtti.