İşte CHP'nin Köşk Adayları!

İşte CHP'nin Köşk Adayları!

CHP İl Başkanları 30 Mart'ın ardından parti Genel Merkezi'nde toplandı. Toplantıda tüzük kurultayı önerisi yapıldı. Başkanlar gönüllerindeki Cumhurbaşkanı adayını da açıkladı.

CHP İl Başkanları bugün Ankara'da Genel Merkez'de toplandı. Gün boyu süren toplantıda özellikle yerel seçim değerlendirildi. Toplantının saat 14:00'de başlayan ikinci bölümüne ise Tüzük Kurultayı talebi damgasını vurdu.

İl Başkanları ve Kılıçdaroğlu'nun yaptığı toplantı yaklaşık 5 saat sürdü.

Toplantıda il başkanlarının eleştirileri şu başlıklarda yoğunlaştı...

-Beşli komite olarak da bilinen aday belirleme komisyonu başarısız olmuştur.
-Aday belirlemede ciddi hatalar yapılmıştır.
-Aday belirleme sürecinde bazı il başkanlarının görüşleri dahi alınmamıştır.
-Seçim bütçesi yetersiz kaldı.
-Sandıklardan çıkan oyların genel merkeze iletileceği sistem olan Sandık Takip Sistemi çalışmadı
-ANKA ise toplantıda, Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) revizyon yapılması da gündeme getirildiğini geçti. Bununla birlikte il başkanlarının, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun alacağı kararların arkasında olacakları yönünde bağlılıklarını bildirdikleri de ifade edildi.

TÜZÜK KONGRESİ TALEBİ

Toplantıda en dikkat çeken önerilerden biri ise Tüzük Kurultayı talebi oldu. Bazı il başkanları Güçlü Genel Sekreterlik dönemine geri dönülmesini talep etti. Bunun ancak tüzük değişikliği ile yapılabileceğinin altını çizen il başkanları, "Mevcut tüzük, 17 genel başkan yardımcısının talimatlarının ayrı ayrı gelmesine sebep oluyor. Bu yüzden bürokrasi bizi iş yapamaz hale getiriyor. Yeniden Güçlü Genel Sekreterliğe dönersek parti işleyişindeki bürokrasi azalmış olur" dediler. Öte yandan bazı İl Başkanları da Yerel Seçim sürecine ilişkin Kılıçdaroğlu'na rapor sunacakları belirtildi.

BAŞKANLARIN CUMHURBAŞKANI TERCİHİ

CHP Genel Başkanı sabah başlayan toplantıda İl Başkanlarının kendisine üç Cumhurbaşkanı adayı önermesini istemişti. Edinilen bilgiye göre İl Başkanlarının listesinin birinci sırasında Kemal Kılıçdaroğlu yer aldı. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise listenin ikinci sırasına yerleşti.

TOPLANTI 12 SAAT SÜRDÜ

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantı yaklaşık 12 saat sürdü. Toplantının sonunda Kılıçdaroğlu’nun da bir değerlendirme konuşması yaptığı ifade edildi. Gercekgündem