İşte AK Parti'nin son oy oranı

İşte AK Parti'nin son oy oranı

AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay, partilerinin son oy oranının yüzde 50 bandında olduğunu, seçime parti olarak katılan HDP'nin ise CHP'den oy çalacağını söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Beşir Atalay, NTV’deki 'Seçim Aktüel' Funda Görey'in sorularını yanıtladı.

Çözüm süreci değerlendirmesiyle başlayan programda konu 7 Haziran seçimlerine geldi. Atalay, “HDP sizce barajı aşabilecek mi? Sizdeki son veriler ne ve aşıp aşmaması durumunda vekil sayınız ne olur?” sorusuna şu yanıtı verdi:

"Bir karar verdiler ve parti olarak girecekler seçime. Barajı aşıp aşamayacağını milletin vereceği oylar belirleyecek. Kamuoyu yoklamalarında ve kendi araştırmalarımızda sınırda görülüyorlar. Siyaset cesaret ve risk işidir. Daha önce de barajı aşamayanalar olmuştur. Örneğin DYP yüzde 9.8 ile barajı aşamamıştır..."
Atalay, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun  “Hedef yüzde 55” açıklamasına ilişkin de şunları kaydetti:
"Bunlar olmayacak şeyler değil. Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 52 alındı ve rekorlardan biri kırıldı. Başbakan’ınki de özgüven içinde seslendirilen bir hedeftir. Seçim dönemleri sürprizlerle doludur. Biz 2011 seçimlerinden bu yana yüzde 50 bandında olduk; her ay yapılan kamuoyu yoklamalarında durum bu. Yine yüzde

50 bandına yakın yerdeyiz...

Diğer partilerin oy oranlarıyla ilgili açıklama yapmıyoruz, sonra alınıyorlar ama HDP sınırlarda görülüyor. Ayrıca onların en büyük mücadelesi bizmle değil, CHP’yle. Belli kesimler üzerine adaylık açıkladılar; “ne kadar oy alacağız” diye. Barajı aşıp aşamayacağını o kesimlerden alacakları oy belirleyecek..."

Beşir Atalay’ın açıklamalarından diğer satır başları şöyle:

(7 haziran seçimlerinin diğerlerindne farkı ne?) “Partiler açısından bazı farkları var. HDP ilk defa parti olarak katılıyor. Biz de ilk ke farklı bir genel başkanla katılıyoruz. Herkesin kendi projeleri var ve iyi bir kampanya olmasını diliyoruz... Çok önemli bir seçim ve en önemli husus herkesin kendi iradesiyle oyunu kullanması, seçim güvenliği çok önemli."

"BASKI SON GECE OLUNCA..."
(Beyannamede çözüm sürecinin yer almaması eleştirlirken, Başbakan ‘matbaada sorun oldu’ dedi, neler yaşandı?) “Beyannemenin baskısı son gece oldu. Bazı şeyler çıkmadı, yeniden basılıyor ve bugün ve yarın yeniden basılacak. 2002’dne beri seçim beyannamelerinde insanı öne aldık, temel hak ve özgürlükler. Çözüm süreci de bunun bir devamı.  Yeni baskıda bu görülecek.

Biz bugüne kadar, yürüyen projeleri beyannamelere de almıyorduk... Basılmayan iki üç sayfada çözüm irademiz ve projenin ne kadar önemli olduğu var. Tutumuzda değişiklik yok, biizm projemiz, biz başlattık biz yürütüyoruz. Bazı gelgitler oldu onları da gözönüne alıyoruz. Bölgesel kakınma da önemşi ve bunlar da var. Esas olan hedefe doğru gitmek... Bölgeye özel projeler de yeni baskıda olacak..."

(Matbaaya giderken bazı kaymalar olması ve bazı sayfaların basılamaması üzerine, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Onlar için çözüm süreci matbaya giderken düşen iki sayfadan ibarettir, bizim için ise hayati önemdedir” dedi, siz ne dersiniz?) "Selahattin Demirtaş süreci baltalamak için elinden geleni yapıyor, bu onun projesi değil. Biz başlattık ve tam bir kararlılığımız var... "