İşte 4 saatte Gazze için toplanan para

İşte 4 saatte Gazze için toplanan para

İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde başlatılan "Gazze'ye seyirci kalmayın" kampanyası kapsamında birçok televizyon ve radyo kanalının ortak canlı yayınıyla akşam 22.00'den gece 02.00'ye kadar yaklaşık 12 milyon lira yardım toplandı.

Gazze'ye yardım amacıyla başlatılan kampanyaya destek için birçok televizyon ve radyo, akşam 22.00'den gece 02.00'ye kadar ortak canlı yayın yaptı. TVNET, 360, Kanal 24, Kanal A, Ülke TV, Beyaz TV, TGRT Haber'in de aralarında bulunduğu 40 televizyon ve 40'tan fazla radyodaki canlı yayında, sendikacılar, siyasetçiler, Gazze'de görev yapmış gazeteciler, iş adamları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler, sendikacılar ve Mavi Marmara gemisinde İsrail askerleri tarafından öldürülen Furkan Doğan'ın babası Ahmet Doğan, bağışçıların telefonlarını yanıtladı.

"Gazze'ye ilaç ol" sloganıyla başlatılan ve yoğun ilgi gören kampanyaya, sms bağışları dahil yaklaşık 12 milyon lira bağışta bulunuldu.

Yıldırım: İslam dünyası gözünü açmış bize bakıyor

Bağışçıların telefonlarına cevap veren İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, kampanyaya destek verenlere, ortak yayın yapan televizyon ve radyolara teşekkür ederek, kampanyanın diğer kurumlara da örnek olmasını diledi.

"Gazze'nin yanındayız" diyen Yıldırım "Yine bir İslam coğrafyasında 3 binden fazla insan öldürüldü. Burası Doğu Türkistan. Kuran okuyan kadınları götürdüler, eşleri onları takip etti. Eşlerini öldürdüler, çatışma çıktı ve kadınları öldürdüler. Siyonizmin olduğu her yerde kan var. Siyonizmin terörizm olarak kabul edilmesi lazım. İslam dünyası gözünü açmış bize bakıyor. İHH olarak, bu coğrafyalarda bedel ödeyerek çalışıyoruz. Gazze'de 300 bin çocuk travma yaşıyor" diye konuştu.

Yıldırım, vatandaşları seslerini duyurmaya ve Gazze'ye yardım yapmaya çağırarak, yarın Anadolu yakasında Kartal'da, Avrupa yakasında ise Vatan Caddesi'nde araç konvoyu oluşturacağını bildirdi. Bülent Yıldırım, cuma günü de İstanbul başta olmak üzere tüm camilerde gıyabi cenaze namazı kılınacağını ifade etti.

Şeyh: Mesafeler uzak olsa da Gazze halkının acısını paylaştık

Programa katılan Somali Zemzem Vakfı Genel Müdürü Şuayip Abdullatif Şeyh de Somali halkının Gazze'nin acılarını paylaştığını belirtti.

Şeyh, "Türkiye ziyaretimde programı duyunca buraya katılmak istedim. Somali olarak fakiriz ama hükümetimiz resmi açıklama yaparak saldırılarını kınadı. Halkımız protestolar düzenledi. Mesafeler uzak olsa da Gazze halkının acısını paylaştık" ifadelerini kullandı.

Filistin Dayanışma Derneği (FİDDER) Başkanı Muhammed Müseyniş de programı ortak yayınlayan televizyonlara ve Türk halkına teşekkür etti.

Filistin Alimler Birliği Genel Sekreteri Navvaf Tekruri de siyonistlerin ümmetin içindeki zayıflığını fırsat bilerek hareket ettiğini anlatarak, "Gazze'ye girerek kendi istediklerini yapacaklarını sandılar. Ama onların o yıkmış oldukları evlerin önünde bekleyen kadın ve çocuklar, bu ümmetin izzeti ve şerefidir. Gazze'de şu anda maddi olarak hiçbir şey yok. Doktorların ellerini yıkayacakları su bile yok. Ama insanların içinde direniş hissi var. Ümmet bir bütündür. Ümmet, Gazze'deki bu duruma sessiz kalmayacak" değerlendirmesinde bulundu.

Canlı yayına katılan AK Parti Şanlıurfa Milletvekil Zeynep Armağan Uslu ise saldırılar karşısında Türkiye halkının güçlü bir tutum aldığını söyledi. Uslu, millet olarak sorumluluklarını yerine getirdiklerini kaydederek, "Kardeşlerimizin orada olduğunu unutturmamak gerekiyor. Fert fert hepimizin bir katkı ve destek vermesi gerektiğine inanıyorum" dedi.

Kışlakçı: Arap liderleri suskun ama halkı susmuyor

AA Ortadoğu ve Afrika Haberleri Yayın Yönetmeni Turan Kışlakçı da Gazze'nin maruz kaldığı zulme karşı sessiz kalınmasını eleştirerek, "Arap liderleri suskun ama halkı susmuyor. Suudi Arabistan'da yapılan ankette, halkın yüzde 92'si Gazze'ye destek veriyor. Bazı Arap ülkeleri sessiz, ama Fas'ta, Tunus'ta, Cezayir'de, Yemen'de, İspanya'da, Fransa'da ve dünyanın birçok ülkesinde, büyük gösteriler yapıldı. İsrail, asıl bundan korktu. Ana akım medya sessiz kalsa da dünya medyasının büyük bir kısmı, İsrail'in saldırılarını gözler önüne serdi" diye konuştu.

İsrail'in saldırdığı Mavi Marmara gemisinde bulunan Sinan Ahmet de kampanya dolayısıyla, Türk hükümetine ve halkına teşekkür ederek, 60 bin dolar bağışladı. Güney Afrika'dan yayına bağlanan bir kişi de ümmet olarak Gazze'ye destek verdiklerini belirterek, 200 bin dolar bağışta bulundu.

Gül: Gazze'nin milletimiz için anlamı büyük

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül de "Ramazanda Gazze'yle yatıp Gazze'yle kalktık. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilgili kurumları, Gazze'nin yanında oldu. Okullar, hastaneler bombalandı, sahilde oynayan çocuklar bombalarla öldürüldü. Gazze'nin milletimiz için anlamı büyük. Kampanya düzenlediğiniz için teşekür ederim" değerlendirmesinde bulundu.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ise İslam coğrafyasında kan ve gözyaşının hakim olduğunu ifade ederek, " Gazze adeta bir soykırımla karşı karşıya. Tüm Müslümanların, yüreğinde insan sevgisi taşıyan herkesinGazze için üzüntü hissetmesi gerekiyor. İHH'ya özellikle teşekkür ediyorum" dedi.

Kampanyaya bin lira bağışlayan Destici, partisinin tüm teşkilatlarıyla kampanya destek vereceğini söyledi.

Evlenecek kızının düğüne katılamadı

Programda Gazze'ye de canlı bağlantı gerçekleştirildi.

Gazze'deki son durum hakkında bilgi veren İHH Filistin Temsilcisi Mehmet Kaya, kampanyaya destek verenlere teşekkür etti.

Kaya, Türkiye'de evlenecek kızının düğününe katılamadığını dile getirerek, "Burada bulunmak bizim için her gün sevap. Düğününde olmak istedim, mahzunum. Rabbim Gazzeli bir şehidin oğlunu bize ikinci oğul, damat olarak verdi. Ama burada yapacağımız şeyler, her zaman bulabileceğimiz şeyler değil. Şu anda burada bulunmam gerektiğine inanıyorum. Burada bulunduğumuz her dakika, bizim için sevap" ifadelerini kullandı.

Twitter'da açılan "Gazzeye SeyirciKalma" başlığıyla duyurulan kampanyaya, canlı yayının yanı sıra cep telefonlarının kısa mesaj bölümüne "GAZZE" yazıp 3072'ye göndererek de 5 lira bağışta bulunulabildi. Vatandaşlar kampanyaya, çağrı merkezi ve internet üzerinden de bağış yaptı.