İstanbul'daki olaylarda 160 gözaltı var

İstanbul'daki olaylarda 160 gözaltı var

İstanbul'da polis ile göstericiler arasındaki Taksi inatlaşmasında 30 kişi yaralandı. Şu ana kadar 160 kişi gözaltına alındı. Taksim'e çıkışlar hala kapalıyken, ulaşımdaki engellemeler kaldırıldı

İstanbul'da 1 Mayıs'ın Taksim Meydanı'nda kutlamak isteyen gruplara izin verilmemesinin neden olduğu gerginlik gün boyu devam etti. Sabah saatlerinden itibaren göstericilerin Taksim'e sokmamaya çalışan polis şu ana kadar 160 kişiyi gözaltına aldı. Çıkan olaylarda en az 30 kişi yaralandı. Taksim'e bağlantı yolları ile metrobüs seferlerindeki engellemeler ise öğleden sonra aşamalı olarak kaldırıldı.

Gece saatlerinden itibaren Şişli'deki DİSK binası önünde toplanan eylemciler sabah saatlerinde Halaskargazi Caddesi'ne çıktı. Polis grubun Taksim'e doğru geçişine izin vermedi. Çevik Kuvvet ekipleri ve TOMA'lar gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Sendika üyeleri DİSK'in bulunduğu sokağa çekildi. Polis 50 kişilik bir grubun anma için Taksim'e geçebileceğini söyledi. Ancak sendikalar "İşçinin olmadığı yere gitmeyiz" diyerek bunu kabul etmedi. Şişli'nin ara sokaklarında çatışmalar uzun süre devam etti. 

BEŞİKTAŞ, MECİDİYEKÖY

Taksim'e çıkmak isteyen gruplar sabah erken saatlerden itibaren Beşiktaş Barbaros Bulvarı'nda toplandı. Polis gruplara izin vermedi, Taksim'e yürümek isteyen gruplara müdahale etti. Polisin biber gazı ve tazyikli suyla yaptığı müdahale ara sokaklarda da sürdü. Bazı gruplar polise taş ve havai fişek attı. Polis plastik mermi kullandı. Beşiktaş ve Tarlabaşı'nda gözaltılar var.

Beşiktaş'ta biber gazından etkilenen ve aralarında çocukların da olduğu bazı kişiler evlerinden çıkmak zorunda kaldı. Mecidiyeköy'de de Taksim'e doğru yürümek isteyen gruba polis müdahale etti. 

OKMEYANI

Piyalepaşa Bulvarı'nda toplanan bir grup, Okmeydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Havaifişek ve taş atan gruba polis biber gazıyla müdahale edildi. Müdahalenin ardından, ara sokaklara dağılan gruptakiler, zaman zaman yine havaifişekler attı. 

Ayrıca Zincirlikuyu, Tarlabaşı ve Esentepe'de de göstericilerle polis çatıştı. İstanbul'da gün boyu meydana gelen olaylarda yaklaşık 160 kişi gözaltına alındı. Aralarında polis ve gazetecilerin de olduğu 30 kişi yaralandı. 

FATİH'TE MÜDAHALE

Fatih'ten Taksim'e yürümek isteyen "Antikapitalist Müslümanlar" adlı gruba da polis izin vermedi. Grup önce iş kazalarında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Ardından yürüyüşe geçtiler.  Bu sırada bazı grup üyeleri Bozdoğan Kemeri'ne "Mülk Allah'ındır" yazılı pankart astı.

Grup dağılmayınca polis biber gazı ve copla müdahale etti. En az 7 kişi gözaltına alındı. Göstericiler arasından bir grup Burmalı Mescit Camisi'ne sığındı. Göstericilerin slogan atmaması şartıyla camiden çıkışlarına izin verildi. Sabah erken saatlerde Beşiktaş'ta bir araya gelen CHP'lilerle polis arasında da kısa bir arbede yaşandı. 3 kişi gözaltına alındı. Polis Barbaros Bulvarı üzerinde duran iki CHP otobüsünü de çekiciyle kaldırdı.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve bir grup CHP’li Beşiktaş'ta polis araçlarının önünde oturma eylemi yaptı.

Çatışmaların sürdüğü Beşiktaş'ta gözaltılar var.

Kaynak: Ajanslar