İstanbul'da R4BİA Buluşması

İstanbul'da R4BİA Buluşması

Mısır'daki askeri darbe sonrası Türkiye'de kurulan Rabia Mısır Dayanışma Derneği, 24 Ocak'ta "Uluslararası Rabia Gecesi'' düzenleyecek.

Mısır'ın ilk seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye yönelik askeri darbe sonrası Türkiye'de kurulan Rabia Mısır Dayanışma Derneği, 24 Ocak'ta 24 sanatçının katılımıyla "Uluslar arası Rabia Gecesi'' düzenleyecek.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, sunuculuğunu Feridun Özdemir'in üstleneceği ve "Mısır İçin Söyle, Bir R4bia Var Buluşması" adlı etkinlik, 24 Ocak Cuma saat 19.30'da Küçükçekmece'deki Arenamega'da gerçekleştirilecek.

Konserde, Fas'tan Reşit Muştu, ABD'den Native Deen Grubu, Güney Afrika Cumhuriyeti'nden Zeyin Bika, Suriye'den Yahya Havva ve Musa Mustafa, Ürdün'den İbrahim ed-Derdesavi, Halit Alşerif ve Abdulfettah Uveynat, Fransa'dan Dimsa Grubu, İspanya'dan İslam Şükri, Lübnan'dan Abdullah ez-Zebi, Filistin'den Meys Şeleş, Yemen'den Abdülkadir Kavza, Kuveyt'ten Humud Kadir, Cezayir'den Abdurrahman Buhabile, Türkiye'den Grup Yürüyüş, Ammar Acaroğlu ve Grup Genç, Mısır'dan Vicdan Abdulbedi el-Arabi ve Hamid Musa, Endonezya'dan Opick ve Nur Ahyari ile Malezya'dan Ramli Şarip ve Mu'adz Dzulkefly eserlerini seslendirecek.

Konser sonunda sanatçılar, darbe karşıtı ve özgürlük mesajlarını içeren "Bir Rabia Var" şarkısını hep birlikte söyleyecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar, siyasetçiler, akademisyenler ve sanatçıların davet edildiği konseri, birçok yerli ve  yabancı televizyon kanalı da canlı yayınlarla ekranlara taşıyacak.