İstanbul'da Polise Bıçaklı Saldırı

İstanbul'da Polise Bıçaklı Saldırı

İstanbul Maltepe'de aile içi şiddetten kaynaklanan bir ihbara giden polis memuru, bıçakla saldırıya uğraması sonucu hayatını kaybetti...

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Maltepe'de bir polisin hayatını kaybettiği , birinin de yaralandığı bıçaklı saldırıya ilişkin, "Karı koca arasındaki aile içi şiddetten kaynaklanan bir ihbar üzerine gitti arkadaşlarımız. İhbarda bulunan ailenin dışında akrabaları olan bir şahsın gerçekleştirdiği bir eylem. O şahıs da şu an yaralı. En büyük üzüntümüz bizim kardeşimizin şehit olmasıdır" dedi.

Altınok, Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin önünde 2 polise yönelik bıçaklı saldırıyla ilgili açıklama yaptı. 

Polislerin, ihbar üzerine olay yerine gittiğini belirten Altınok, "Zannediyorum ki biraz da psikolojik problemleri olan birisi. Olayın asıl içinde olan birisi değil. Sonradan olaya karışan bir şahıs tarafından bıçakla saldırıda bulunuldu. O saldırı sonucu bir polisimiz (Mehmet Emin Aydın) hastaneye gelirken yolda rahmetli oldu" diye konuştu.

Altınok, olayda yaralanan Koray Albayrak'ın Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisinin sürdüğünü ve sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Emniyet Müdürü Altınok, saldırganın da polislerle yaşadığı mücadelede yaralandığını aktardı.

 "Bütün camiamızın başı sağolsun"

Altınok, 2 yaralı vatandaştan bahsedildiğinin belirtilmesi üzerine, şunları kaydetti:

"Karı koca arasındaki aile içi şiddetten kaynaklanan bir ihbar üzerine gitti arkadaşlarımız. İhbarda bulunan ailenin dışında akrabaları olan bir şahsın gerçekleştirdiği bir eylem. O şahıs da şu an yaralı. En büyük üzüntümüz bizim kardeşimizin şehit olmasıdır. Bütün camiamızın başı sağolsun. Ailesine baş sağlığı diliyorum."

"Saldırganın akıl sağlığı yerinde mi?" sorusuna karşılık Altınok, "Henüz bilmiyorum" cevabını verdi. 

Altınok, saldırganın sabıkası olup olmadığına yönelik soruya, "Daha bakmadık. Onunla ilgilenecek vaktimiz de halimiz de olmadı" şeklinde karşılık verdi. 

 

aa