İstanbul'da minibüs esnafına plaka sözü

İstanbul'da minibüs esnafına plaka sözü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'daki minibüs esnafına "sigarayı bırakmaları" karşılığında plaka verileceğini söyledi

İstanbul'da esnafa hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, servis ve taksi şoförlerine plaka müjdesi verdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Türkiye Büyük Esnaf Buluşması''nda konuşuyor. Erdoğan, buradaki konuşmasında ''Bir pankart daha var verin plakayı bırakalım sigarayı diyor. Sigarayı bırakmaya var mısınız? Ben şimdi büyükşehir belediye başkanıma diyorum ki hadi bakalım bu konuyla ilgili adımı at.'' dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle: ''Bilesiniz ki bu kardeşiniz bu millete efendi olmayacak, sadece hizmetkar olarak yoluna devam edecek. Hani şu veresiye defteri var ya o bile tek başına muhteşem bir sosyal dayanışma örneğidir. Bak çek değil ha senet değil ha, veresiye defteri. Bakardım bizim bakkal Emin ağa, hemen defterden açardı orada yazar. Ahmet Erdoğan, altına notları alır, hemen. E çek değil, senet değil. Ne var? Güven var güven. Ve o duada geçiyor ya bak çok önemli bu. 'Müşteriye güven, satıcıya güven.' Nereden nereye?

Şimdi bakıyorsun çekte de sahtekarlar var, senette de sahtekarlar var. Bu bizim medeniyetimizde var mı? Yok. İnancımızda var mı? Yok. Aramıza bu fitneyi soktular. Şimdi yeniden bu millet ayağa kalkıyor. Dükkanından sokağından mahallesinden başlayarak şehrinin ülkesinin huzurunu güvenliğini düşünen bunun için mücadele eden kişidir, esnaf ve sanatkarlarımızdan bu önemli vasıflarına sıkı sıkıya sahip çıkmalarını temenni ediyorum.
Burada bir pankart var 'paralel ya da dikey fark etmez minibüsçü esnaf affetmez.' Bir pankart daha var verin plakayı bırakalım sigarayı diyor. Sigarayı bırakmaya var mısınız? Ben şimdi büyükşehir belediye başkanıma diyorum ki hadi bakalım bu konuyla ilgili adımı at. Hayırlısı olsun. Sigarayı da bırakıyoruz ha. Şimdi sigara bırakılacak ya buradan öyle şey kazanacağız ki, evde yengem de rahat edecek. Çünkü onlar pasif içici. Büyükşehir Belediye Başkanımız da tamam dedi, biz de adımı atacağız dedi.''