İstanbul'da Korsan Broşürler

İstanbul'da Korsan Broşürler

İstanbul'da Saadet Partisi ve MHP'nin logosu kullanılarak AK Parti aleyhine hazırlanan broşürler dağıtılıyor. Saadet Partisi broşürlerin kendilerine ait olmadığını açıkladı ve suç duyurusunda bulundu

İstanbul'da çeşitli noktalarda dağıtılan, MHP ve Saadet Partisi logoları ile basılmış, mizanpajı birbirine çok benzeyen broşürler kafa karıştırdı. AK Parti'nin sert bir şekilde eleştirildiği broşürlerde sadece parti logolarına yer verilirken basımı yapan matbaa ve partilerin iletişim bilgileri bulunmuyor. İki broşürde kullanılan yazı karakterleri ve tasarımın benzerliği ise dikkat çekiyor ve aynı merkezden hazırlandığı izlenimi uyandırıyor.

İki parti adına hazırlanan broşürlerin boyutunun birebir, kağıt kalitesinin benzerliği, yazıların fontu ve puntosunun aynı olması, iki broşürün de dört sayfadan oluşması dikkat çekiyor.

Saadet Partisi, broşürlerin kendisine ait olmadığını açıkladı ve hazırlayanların bulunması ve cezalandırılması için suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Ulaştığımız MHP Beşiktaş İlçe Başkanlığı ise, bugün Zincirlikuyu'da broşür dağıtımı için kimseyi görevlendirmediklerini ve gazete boyutunda basılmış bir broşürleri olmadığını açıkladı.

Saadet adına basılan broşürlerde dini değerler vurgulanıyor ve AK Parti'nin bu değerlere yüz çevirdiği iddia ediliyor. MHP adına basılanlarda ise milliyetçilik vurgulanıyor, AK Parti'nin PKK ile ortak bir şekilde Türkiye'yi böldüğü öne sürülüyor.

SAADET PARTİSİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Saadet Partisi (SAADET) Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, bugün İstanbul’da, Saadet Partisi logosu kullanılarak hazırlanmış bazı broşürlerin dağıtıldığı bilgisi üzerine illegal broşürlerle ilgili yetkili mercilere suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.

Muhteviyatında kamuoyunca bilinen bilgiler olmakla birlikte Saadet Partisi tarafından hazırlanmış izlenimi verilmeye çalışılan söz konusu broşürlerin partileriyle hiçbir alakası olmadığı belirtilen açıklamada, "Saadet Partimizin çalışma metodları ve üslubu bellidir. Yürürlükteki kanunlara göre, partimizin izni ve onayı olmadan, parti logomuzun kullanılması suçtur. Nitekim bu illegal broşürlerle ilgili yetkili mercilere suç duyurusunda bulunmuştur. Milletimiz, bu kabil girişimlerle daha önceki seçimlerde de karşı karşıya kalmıştır." denildi.

MHP BEŞİKTAŞ TEŞKİLATI: KİMSEYİ GÖREVLENDİRMEDİK

Telefonla ulaştığımız MHP Genel Merkezi, İstanbul'daki afişlerden haberdar olmadığını belirtti. İstanbul İl Başkanlığı'ndan ise henüz bir cevap alınamadı. Beşiktaş İlçe Başkanlığı ise bugün Zincirlikuyu'da broşür dağıtımı için kimseyi görevlendirmediklerini ve gazete boyutunda basılmış bir broşürleri olmadığını açıkladı.

Dünyabülteni