İstanbul'da eğitime kar tatili

İstanbul'da eğitime kar tatili

İstanbul'da ilk ve orta dereceli okullar yarın da tatil edildi.Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel de yarın idari izinli sayılacak.

İstanbul'da ilk ve orta dereceli okullar yarın da tatil edildi.Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel de yarın idari izinli sayılacak.

İstanbul Valiliği'nce az önce twitter'den yapılan kısa açıklamada, "Bugünkü olumsuz hava şartlarının yarın da devam etmesi beklendiğinden 7 Ocak 2015 Çarşamba günü de okullar tatil edilmiştir" denildi.

Valilik daha sonra okulların tatil edilmesiyle ilgili ayrıntı bir açıklama daha yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

"Son hava tahmin raporunda, İstanbul ilinde öğle saatlerinden itibaren etkisini artırarak devam eden kar yağışının gece saatlerine kadar il genelinde aralıklı ve yoğun olmasının beklendiği ayrıca sıcaklığın mevsim normallerinin 4-6 derece altında seyrederek eksi değerlere düşmesi sonucu don ve buzlanma olacağı, kuvvetli rüzgârın da etkisiyle zaman zaman tipiye dönüşecek kar yağışının miktar ve etkisinin artarak yarın akşam saatlerine kadar aralıklarla devam edeceği bildirilmiştir.

Araç trafiği ve yaya ulaşımında yol açacağı olumsuz etkiler ile İstanbul'un özel durumu ve öğrencilerimizin sağlığı göz önüne alınarak, herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla anaokulları, ilk ve ortaokullar ile liselerde 07 Ocak 2015 Çarşamba günü de bir gün süre ile eğitim ve öğretime ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaklardır

Bursa

Bursa'da kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. 

Bursa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kent merkezi ve tüm ilçelerde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle anaokulu, ilkokul,  ortaokul ve liselerin 07 Ocak 2015 Çarşamba tatil edildiği bildirildi. 

Açıklamada ayrıca, kamuda çalışan hamile ve engellilerin de aynı gün idari izinli sayılacağı belirtildi.

Sakarya

Sakarya'da kar yağışı nedeniyle kent genelindeki tüm okullarda eğitime iki gün ara verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun Vali Hüseyin Avni Coş başkanlığında gerçekleştirilen olağanüstü toplantısında, olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelindeki tüm anaokulu, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında yarın ve perşembe günü eğitime ara verilmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.

Kentte, bugün de taşımalı eğitim yapan okullar tatil edilmişti.

Uşak

Uşak'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde taşımalı eğitim kapsamındaki ilk ve orta dereceli okullar ile Eşme ilçesindeki okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Uşak Valiliğinden yapılan açıklamada, Uşak Meteoroloji Müdürlüğünün hava tahmin raporlarında belirtilen hava şartları, yağış durumu ve en son meteorolojik veriler ışığında Eşme ilçesinde eğitime 07 Ocak Çarşamba ara verildiği bildirildi.

Ayrıca, il genelinde taşımalı eğitim kapsamındaki ilk ve orta dereceli okullarda da yarın eğitime ara verildiği kaydedildi.

Isparta

Isparta'da kar yağışından dolayı tüm okullarda eğitim öğretime yarın için ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kentte kar yağışından dolayı sıcaklığın gece sıfırın altında 18 dereceye kadar düşeceği belirtildi. 

Sıcaklık düşüşü aşırı buzlanmaya neden olacağından Isparta Valiliği tarafından alınan karar doğrultusunda, bakanlığa bağlı bütün resmi ve özel okullarda yarın için eğitim öğretime ara verildi.

Zonguldak

Zonguldak'ın Kozlu, Kilimli, Gökçebey ve Devrek ilçelerinde kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, olumsuz hava şartları nedeniyle Kozlu, Kilimli, Gökçebey ve Devrek ile bağlı belde ve köylerdeki okullar yarın tatil edildi. 

Zonguldak Valiliği'nden yapılan açıklamada ise engelli, hamile ve kronik hastalığı bulunan kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelin de 1 gün idari izinli olduğu belirtildi.