İstanbul'da dev DHKP-C Operasyonu!

İstanbul'da dev DHKP-C Operasyonu!

Eyüp, Kağıthane, Şişli, Sarıyer, Esenyurt, Bahçelievler, Küçükçekmece ve Sultangazi İlçelerinde, DHKP-C’ye yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na canlı bomba saldırısı düzenleyeceği iddiasıyla bir yıldır aranan Ç.Y, DHKP-C’ye yönelik operasyonda gözaltına alındı.

İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edilmesi ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne el bombalı, Kalaşnikoflu saldırı düzenlenmesinin ardından DHKP-C’ye yönelik operasyonlarını arttırdı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dün sabah özel harekat timlerinin desteğinde Eyüp, Kağıthane, Şişli, Sarıyer, Esenyurt, Bahçelievler, Küçükçekmece ve Sultangazi İlçelerinde, DHKP-C’ye yönelik eş zamanlıoperasyon düzenledi.

Polis helikopterinin de katıldığı operasyonda, örgüt üyesi 13 kişi yakalandı. 25 örgüt üyesinin hedefte olduğu operasyonda, gözaltına alınan kişilerin, değişik tarihlerde örgüt adına korsan gösteri, darp, tehdit, mala zarar verme suçlarını gerçekleştirdikleri öne sürüldü. Gözaltına alınanlar arasında, polisin İstanbul Adliyesi’ne canlı bomba saldırısı düzenleyeceği iddiasıyla bir yıldır aradığı Ç.Y’nin de bulunduğu bildirildi. Gözaltına alınan kişilerin emniyetteki sorgularının ardından İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edilecekleri belirtildi.

BİR YILDIR ARANIYORDU

İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz yıl 30 Mart seçimlerinden önce, adliye polisine bir yazı göndererek DHKP-C’nin 30 Mart’tan önce kanlı bir eylem hazırlığında olduğu ve hedeflerinde de Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi olduğunu belirtir bir yazı göndermişti. Yazıya ek olarak saldırıyı gerçekleştirecekleri iddia edilen Ç.Y ile birlikte 2 kişinin fotoğrafları da gönderilmişti. Yazı ve fotoğraflar adliye dışında bütün emniyet birimlerine de dağıtılmıştı.  Bu bilginin ardından adliyede güvenlik tedbirleri üst seviyeye çıkarılmıştı.

İstanbul'da terör operasyonu