İstanbul'da Canlı Bomba Operasyonu

İstanbul'da Canlı Bomba Operasyonu

İstanbul'da "canlı bomba ihbarı" üzerine düzenlenen operasyonda bir kadın öldürüldü

İstanbul Sancaktepe’de bir eve düzenlenen operasyon sırasında, polislerin üzerine ateş açılması sonucu çatışma çıktı. Olayda PKK üyesi olduğu belirtilen 1 kadın öldü.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi ekipleri, terör örgütü PKK üyelerinin kırsal alandan İstanbul’a gelerek "canlı bomba eylemi" yapacağı ihbarı üzerine durumu Terörle Mücadele Şubesi ekiplerine bildirdi.

TEM ekipleri de, bu akşam saat 21.30 sıralarında, teknik ve fiziki takip sonucunda 4 kişinin kaldığını belirlediği Sancaktepe, Atatürk Mahallesi, Dumanlar Sokak’taki 4 katlı bir apartmanın ikinci katındaki adrese operasyon düzenledi. Operasyona katılan Özel Tim ekiplerine evden ateş açılması üzerine polis ekipleri de karşılık verince çatışma çıktı.

KADIN ŞÜPHELİ ÖLDÜ

Çatışma sırasında ’Gülçin’ kod adlı Dilan Kortak adlı kadın şüpheli öldü. Evde bulunan 3 şüpheli ise TEM ekipleri tarafından gözaltına alındı. Kortak’ın cenazesi olay yerindeki incelemelerin ardından Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morgu’na kaldırıldı.

Çatışmanın meydana geldiği eve gelen Olay Yeri İnceleme ekipleri çalışmalarını sürdürürken, Özel Harekat ekipleri de çevre sokaklarda geniş güvenlik önlemi aldı.

Bir polis helikopteri de havadan devriye görevi yaptı.