İstanbul'da Başkonsolosluğa Saldırı

İstanbul'da Başkonsolosluğa Saldırı

Tayland'ın, kendilerine sığınan Uygur Türklerinin Çin'e teslim etmesini protesto eden bir grubun, Şişli'deki Tayland Başkonsolosluğu'na girdiği bildirildi...

ayland'da bekletilen 200 Uygur Türkü'nün Çin'e iade edileceği gerekçesiyle, İstanbul Zincirlikuyu'daki Tayland Konsolosluğu binasına gelen yaklaşık 100 kişi, kapı ve camları kırarak içerideki klasör ve evrakları sokağa döktü.

Ajansların haberine göre; İstanbul'da ellerinde Doğu Türkistan bayrakları bulunan grup, saat 23.00 sıralarında, Kore Şehitleri Caddesi, Mithat Ünlü Sokak'ta bulunan Tayland Krallığı İstanbul Konsolosluğu önüne geldi. Grup, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nden kaçarak Tayland'a sığınan yaklaşık 200 Doğu Türkistanlının tekrar Çin'e iade edileceği gerekçesiyle protesto gösterisi yapmaya başladı.

Bu sırada, grupta bulunan bir kişi konsolosluğun girişindeki direğe tırmanarak Tayland bayrağını indirdi. Sloganlar atan grup, daha sonra konsolosluğu taşladı. Konsolosluk binasının kapısını kırarak içeriye de giren gruptakiler, binada bulunan evrak ve dosyaları dışarıya çıkarıp sokağa döktü. Saldırganlar, konsolosluğa ait klima ve diğer eşyaları da kalas ve taşlarla tahrip etti. 

Olaylar sırasında Konsolosluk binası önünde ve çevresinde polis ekibinin bulunmaması ise dikkat çekti.