İstanbul'da Ardı Ardına Bombalı Saldırı Alarmı

İstanbul'da Ardı Ardına Bombalı Saldırı Alarmı

İstanbul Başakşehir'de bir alışveriş merkezinin önünde, çakmak gazı tüplerine sarılı el yapımı bomba bulundu...

Polis, bombayı etkisiz hale getirdikten sonra incelemek için emniyete götürdü.

Vatandaşlar sabah saatlerinde Kayaşehir'de bulunan bir alışveriş merkezi önünde 2 çakmak gazı tüpüne sarılı bir düzenek gördü. Bunun üzerine durum vatandaşlar tarafından polise bildirildi. Olay yerine gelen polis ekipleri alışveriş merkezinin önündeki caddeyi güvenlik şeridiyle trafiğe kapattı. 

PARÇA TESİRLİ BOMBA

Bomba uzmanı ekipler inceledikleri cismin el yapımı, basınç etkili ve parça tesirli bomba olduğunu tespit etti. Olay yerindeki araştırmalarını tamamlayan polis, bombayı etkisiz hale getirdikten sonra üzerine sarılı olan çakmak gazı tüpleriyle birlikte detaylı olarak incelemek üzere emniyete götürdü. İncelemelerin tamamlanmasının ardından kapanan yol polis tarafından trafiğe açıldı. 

SEFAKÖY'DE FÜNYE İLE PATLATILDI 

Öte yandan, aynı saatlerde Küçükçekmece Sefaköy'deki bir alışveriş merkezinin karşısında, dershanenin önünde çakmak gazı tüpleri bulunmuştu. Bomba uzmanı ekipler çakmak gazını fünye ile patlatarak etkisiz hale getirdi.

GECE DE SES BOMBASI ATILDI

Beyoğlu Okmeydanı ile Kağıthane Talatpaşa Mahallesini birbirine bağlayan Talatpaşa Köprüsü'ne gelen bir grup, saat 22.00'da önce köprü üzerine ses bombası attı. Patlama nedeniyle çevredekiler büyük korku yaşadı.

Grup daha sonra metrobüs durağı girişinin de bulunduğu köprü üzerine iki paket bırakarak kaçtı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Köprüyü araç ve yaya trafiğine kapatan ekipler uzun namlulu silahlarla çevrede güvenlik önlemi aldı. Emniyet şeridi çekilen bölgeye kimse yaklaştırılmadı. Köprü üzerine gelen uzman ekipler bırakılan iki şüpheli paketi fünyeyle kontrollü şekilde patlattı. Paketlerde herhangi bir patlayıcıya rastlanmazken, olay yeri inceleme ekipleri de ses bombasının patladığı bölgede uzun süre inceleme yapıp, delil topladı. Çalışmaların ardından da köprü yaklaşık 2 saat sonra trafiğe açıldı. Ekiplerin çalışmaları sırasında polis helikopteri de bölgede devriye uçuşu yaptı.

POLİS D-100'Ü TRAFİĞE KAPATTI

Polis ekiplerinin Talatpaşa Köprüsü'ndeki şüpheli paketleri imha ettiği dakikalarda, bir ihbar da Örnektepe Metrobüs Üst Geçidi'nden geldi. Köprüye asılan pankart ve şüpheli paket polis ekiplerini tekrar alarma geçirdi. Olay yerine gelen polis, önce D-100 Karayolu'nu Edirne istikametini trafiğe kapattı. Olay yerine gelen bomba uzmanları bırakılan paketi fünyeyle patlattı. Patlatılan pakette herhangi bir patlayıcı maddeye rastlanmadığı öğrenildi. Kapanan yol, ekiplerin incelemelerinin ardından yeniden trafiğe açıldı.