İstanbul'da akbil dönemi 31 Aralık'ta bitiyor

İstanbul'da akbil dönemi 31 Aralık'ta bitiyor

İstanbul ulaşımında 19 yıldır kullanılan Akbiller 31 Aralık'tan itibaren tarih olacak. Akbili olan vatandaşlar İstanbulkart bayilerinden değiştirebiliyor. İstanbulkart tek bilet halinde birçok alanda kullanılabilecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin şehir ulaşımında entegrasyonu sağlamak için 1995’ten bu yana uyguladığı Akbil (Akıllı Bilet) sistemi yerini yılbaşından itibaren İstanbulkart’a bırakıyor. Akbil, 2008 yılında toplu ulaşım için temassız kart teknolojilerinin kullanıma sürülmesi ile birlikte ikinci planda kalmıştı.

İETT Elektronikkart Yönetim Müdürü İsmail Durman 19 yıldır ulaşımda kullanılan Akbil’in, 2009 yılında yapılan AR-GE çalışmalarıyla yerini İstanbulkart’a bıraktığını ve 15 milyon insanın cebinde İstanbulkart taşıdığını söyledi. 

Yolcuların 31 Aralık tarihinde İstanbulkart’a geçmesini istediklerini, bu tarihden itibaren İstanbulkart’ı tek bilet haline getirdiklerini belirten Durman, halen Akbil kullananların, Akbil’lerini İstanbulkart ile değiştirmeleri için çeşitli yolları belirlediklerini söyledi. 

İstanbulkart yükleme bayilerinden Akbil’lerini teslim etmeleri durumunda İstanbulkart’ı ücretsiz alabileceklerini belirten Durman, bayilere gitmek için vakit bulamayan vatandaşların internet üzerinden mavi kart başvurusu yapmaları halinde adrese ücretsiz kargo ile ulaştırdıklarını söyledi.

Akbil kullanıcıları, Akbillerini 2 bin İstanbulkart yükleme bayisinden, 22 İstanbulkart başvuru merkezinden, İstanbulkart mobil başvuru merkezinden, 60 İETT gişesinden ücretsiz olarak değiştirebilecekler.