İstanbul'da 348 kişi gözaltına alındı

İstanbul'da 348 kişi gözaltına alındı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, kentte son bir hafta içinde gerçekleşen Kobani protestolarında toplam 348 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

10 KİŞİ TUTUKLANDI
Operasyonlarla ilgili yapılan açıklamada, "PKK/KCK terör örgütünün Suriye uzantısı olan YPG ile IŞID mensupları arasında Suriye Ülkesi Ayn-El Arap (Kobani) bölgesinde devam eden çatışmaları protesto etmek amacıyla 06 - 13.10.2014 tarihlerinde ilimiz genelinde gerçekleştirilen eylemlerle ilgili olarak; eylemler sonrasında yapılan müdahalelerde 102'si yaşı küçük, toplamda 348 kişi yakalanmıştır" denildi.
Şüphelilerden 336'sının adli makamlara sevk edildiği 12 kişinin ise gözaltı işlemleri devam ettiği belirtilen açıklamada, "Adli makamlara sevk edilen kişilerden 10'u tutuklanmış, 10 kişi hakkında adli kontrol hükümleri uygulanmış, 12 kişi mahkemece serbest bırakılmış, diğer şüpheliler ise Cumhuriyet Savcılığınca ifadeleri alındıktan sonra salıverilmiştir" denildi.
111 MOLOTOF ELE GEÇİRİLDİ
Eylemler sırasında gerçekleştirilen müdahaleler ve eylemler sonrasında yapılan operasyonlarda ise, 111 atıma hazır molotof kokteyli, 19 havai fişek rampası, 2 ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait şarjör ve dolu fişekler, 3 pompalı tüfek, 9 maske, 11 eldiven, molotof yapımında kullanılan 10 litre benzin, 3 el yapımı parça tesirli patlayıcı madde, gaz maskeleri, patlayıcı olarak kullanılmak üzere temin edilen piknik tüpleri, kesici aletler ve sopalar ele geçirildiği kaydedildi.
Yürütülen soruşturma kapsamında operasyonların devam ettiği de belirtildi.
OPERASYON POLİS KAMERASINDA
Bu arada Emniyet Müdürlüğü, şüphelilere yönelik helikopter destekli operasyonlarla ilgili görüntü de dağıttı. Görüntülerde şüphelilerin evlerine baskın anları ve ele geçirilenler yeralıyor.
Kaynak: DHA