İstanbul'da 3 Çeçen'e Suikast

İstanbul'da 3 Çeçen'e Suikast

Zeytinburnu Seyitnizam Mahallesi, Mevlana Caddesi'ndeki 'Mevlana Otoparkı”nın üzerinde bulunan parkta oturan Çeçen uyruklu Musaevi Berk Khaeh, Lustan Altemirol ve Zavrbek Amriev'e, siyah renkli bir aracın içindeki 2 kişi tarafından ateş açıldı

Mermilerin isabet ettiği Çeçenler, kanlar içinde yere yığıldı. Saldırganların bulunduğu otomobil olay yerinden hızla uzaklaşırken, çevredekiler polis ve sağlık ekiplerine haber verdi.

Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı muayenede, yaklaşık 1.5 ay önce Zeytinburnu'na yerleştirkleri öğrenilen 3 Çeçenin katledildiği tespit edildi.

Musaevi Berk Khaeh, Lustan Altemirol ve Zavrbek Amriev'in cesetleri, gerekli incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü çalışma başlattı. Milli İstihbarat Teşkilatının da olayla ilgili çalışma başlattığı öğrenildi.

Polis ekipleri, görgü tanıklarının ifadesine başvurup, çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. 

Bir görgü tanığı, "Üç el silah sesi duyduk. Geldiğimizde ikisi ölmüştü, biri can çekişiyordu. Sonra o da öldü" diye konuştu. 

RUSYA'NIN SUİKASTLERİ HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI

 Çeçenistan'ı işgali altında tutarak 1991'den bugüne türlü vahşet ve katliamlara imza atan Rusya, bu katliamdan kaçarak dünyanın farklı ülkelerine sığınmış olan Çeçenlere yönelik suikast politikasını acımasızca sürdürüyor. Rus işgaline karşı direnirken yaralanmış ve aileleriyle Türkiye'ye sığınmış, Berg-Khazh Musaev, Rustam Altemirol ve Zavrbek Amriev  isimli üç Çeçen gazi bugün Zeytinburnu'nda uğradıkları hunharca bir cinayet sonucu şehid edildiler.

      Bugün gerçekleştirilen bu cinayetlerin İstanbul'da daha önce işlenen karanlık cinayetler serisinin devamı olduğu açıktır. Daha önce yine Rus istihbaratı tarafından gerçekleştirilen iki suikast eyleminde şehid edilen Çeçen komutanlar Ali Osaev ve İslam Canibekov cinayetleri karşısında suskun kalan ve katillerin yakalanıp adalet önüne çıkartılması konusunda gerekli hassasiyeti göstermeyen Türkiye emniyet güçlerinin bugün yaşanan bu açık katliamdan sonra nasıl bir tutum takınacağını merakla izliyoruz!

Ne enteresandır ki, vahşice katledilen Çeçen Müslümanlar hakkında medyada çok hızlı bir karalama kampanyası başlatılmış ve alçakça bir devlet terörüne uğrayan bu insanların maruz kaldığı büyük zulüm daha önceki suikastlerde olduğu gibi yine mafya hesaplaşması, sokak kavgası türünden iftiralarla örtülmeye çalışılmıştır.

Vatanlarından ayrılmak ve Türkiye'ye yerleşmek zorunda kalmış Çeçen kardeşlerimizin maruz kaldıkları bu vahşet karşısında yetkililerin ve kamuoyunun sessizliğini sürdürmesi kabul edilemez. Bu tutum düpedüz cinayete göz yummaktır, dahası yeni cinayetlerin önünü açmaktır. Türkiye Hükümeti kendi topraklarına sığınmış yasal oturma izni verdiği insanların bu şekilde katledilmeleri karşısında derhal harekete geçmeli ve Rus devletinin arkasında olduğu bu cinayetlerin hesabını ilgililerinden sormalıdır. 

Murat ÖZER

İMKANDER Genel Başkanı