İstanbul İzmir Arası 3,5 Saate İniyor

İstanbul İzmir Arası 3,5 Saate İniyor

İstanbul-İzmir arasını 3,5 saate indirecek Gebze- Orhangazi- İzmir Otoyolu Projesi olan İzmit Körfez Geçişi Köprüsü 161 metreye ulaştı...

İstanbul-İzmir arasını 3,5 saate indirecekGebze- Orhangazi- İzmir Otoyolu Projesi'nin en önemli geçiş noktası olan İzmit Körfez Geçişi Köprüsü’nün inşaatı hızla devam ediyor. 252 metre yükseklikte olması planlanan köprü ayakları dün itibariyle 161 metreye ulaştı. Haftada 10 metre yükselen kulelerin çalışmalarda bir aksaklık yaşanmadığı takdirde önümüzdeki yıl haziranda köprüden yürüyerek, aralıkta ise araçla geçilebilecek. 

3 KİLOMETRE UZUNLUĞU İLE DÜNYADA DÖRDÜNCÜ
Dilovası ile Hersek arasına inşa edilen köprü, 3 kilometre uzunluğu, bin 550 metre orta açıklığıyla dünyanın dördüncü büyük asma köprüsü ünvanına sahip olacak. İnşaat tamamlandığında köprünün üzerinden 3 gidiş, 3 geliş olmak üzere 6 şeritli karayolu ve tek şeritli bakım yolu yer alacak.

KÖPRÜ GEÇİŞ ÜCRETLERİ
1,5 saat süren Dilovası - Altınova arasını 6 dakikaya düşürecek olan köprüden bugünkü dolar kuruna göre, yaklaşık 100 TL ödenerek geçilecek.



"HAZİRANDA YÜRÜYEREK, ARALIKTA ARAÇLA GEÇİLECEK"
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul-İzmir Otoyolu Projesi kapsamında inşa edilen İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'nden önümüzdeki haziran ayında yürüyerek, aralıkta da araçla geçileceğini müjdeledi. 

Kaynak : CİHAN