İstanbul Emniyet Eski Müdürü Görevine İade Edildi

İstanbul Emniyet Eski Müdürü Görevine İade Edildi

Ergenekon ve Balyoz davalarının açılmasında başı çeken ve Paralel yapıyla ilişkisi olduğu bilinen İstanbul Emniyet Eski Müdürü Yurt Atayün'ün devam eden tutukluluk haline rağmen göreve iade edildiği öğrenildi.

Özgür Düşünce" sitesinde yer alan habere göre Yurt Atayün'ün kendi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor:
 "7 Haziran 2015'te bağımsız milletvekili adayı olduğum için devlet memurluğundan istifa ettim.
 Seçilemediğim için yasal süre içerisinde, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 30 Haziran2015'te göreve dönme başvurusu yaptım. Talebim kabul edildi ve 24 Temmuz 2015'te, Erzincan Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü emrine atandım. 
 13 Ağustos 2015'te yaş haddini doldurmamama rağmen zorunlu olarak emekliye sevk edildim. Ancak hasmane tutum hız kesmemişti. 24 Temmuz 2015 ile 13 Ağustos 2015 tarihleri arasındaki maaşım, hak ve alacaklarımın ödemesi yapılmadı. 
 Ayrıca emekliye sevk edildiğim 13 Ağustos 2015'ten bu güne kadar emekli maaşı veya ikramiyesi ödenmedi. 4 Mayıs 2016'da ise Emniyet Genel Müdürlüğü, hakkımda emeklilik kararını geri alarak beni göreve iade etti. İstanbul'da göreve başlatıldığımı öğrendim."
 Atayün'ün göreve iadesinin nasıl ve niçin gerçekleştirildiği henüz bilinmemesine rağmen tahliye edilmesi halinde İstanbul Emniyet Müdürü olarak göreve başlayabileceği belirtiliyor. 
 Öte yandan Oda TV'de yer alan habere göre "Selam-Tevhide kumpas" başlıklı davada etkin şüpheli olarak tutuklu bulunan emniyet eski müdürlerinden Ahmet Pek'in geçtiğimiz günlerde sessiz sedasız serbest bırakıldığı belirtiliyor.