Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

İşret ve uyuşturucu


 
Fuhuş aileyi, nesli ve ahlakI yok ediyor.. AynI şekilde alkol ve uyuşturucu da öyle.
Terör yIlda 10.000 kişinin hayatIna malolurken, uyuşturucudan yIlda 1 milyon kişi hayatInI kaybediyor.. Alkol uyuşturucuya geçişte önemli bir yere sahip.. Öte yandan alkol kendi başIna insanlIğIn geleceğini tehdit ediyor.. Ana ve çocuk sağlIğI, sakat doğum gibi risklerle, aslInda alkol dünyadaki en büyük trajedilerden birinin sebebi.. Alkol trafik kazalarInIn en önemli sebeblerinden biri.. Bugünki dünyada %10"u aşan engellilik durumunda alkolun payI ilk sIrada yer alIyor.. Alkol aile içi şiddet, cinsel taciz konusunda da asIl suçlu..
Karaciğer üzerindeki olumsuz etkileri ile alkol, sağlIk sorunlarIna sebeb olmasInIn yanInda yaşam kalitesini de tehdit ediyor.
Bütün bunlar "içkinin kötülüklerin anasI olduğu"nu gösteriyor bize..
Fuhuş ve alkol birbirini tetikleyen iki ayrI süreç.. Önümüzdeki birkaç yIl içinde alkol, uyuşturucu, fuhuş ve aile konusu etkin bir şekilde dünyanIn gündemine gelecek gibi.. Alkolün sebeb olduğu doğuştan akIl hastalIklarI ve aklIn kaybedilmesi ile sonuçlanan olaylar ve intihar girişimleri bu konunun görmezden gelinemeyeceğini gösteriyor..
Fuhuş, alkol ve uyuşturucunun ailedeki çözülme ile birlikte ele alInmasI gerekiyor.. Fuhuş, AIDS ve cinsel yolla bulaşan hastalIklarIn bulaşma yolu olarak ciddi bir sağlIk sorunu..
Bugün İskandinav ülkelerinde, 5 kişilik ailede en az bir kişi en az bir defa intihara teşebbüs etmiş. Bir kişi ileri derece alkol bağImlIsI ya da uyuşturucu kullanIyor. Bir kişi cinsel tacize uğramIş ya da cinsel sapma içinde.. Bir kişi psikolojik tedavi görüyor.. Bir kişi aşIrI derece şiddete maruz kalmIş..
Dünya eroin trafiğinin büyük bir bölümü Afganistan"dan çIkIyor.. Eskiden İran üzerinden Türkiye"ye giriyordu ve Türkiye üzerinden dünyaya dağIlIyordu.. Daha sonra Azerbaycan Ermenistan üzerinden bir koridor açIldI. Son olarak Afganistan"In kuzeyinden doğrudan Rusya"ya oradan Avrupa, İskandinav"ya ve Amerika"ya uzanIyor..
Rus MafiasI uyuşturucudan besleniyor ve uyuşturucu Rusya için ciddi bir tehdide dönüşmeye başladI.. Onun için Rusya Afganistan"da bir an önce düzenin tesis edilmesini istiyor ve alkol tüketimini sInIrlandIrmaya hazIrlanIyor..
İran"a karşI uyuşturucu ve fuhuş sektörü, porno yayInlar ABD ve İsrail üzerinden belli lobilerin desteğinde en önemli psikolojik harp aracI ve 6. Kol faaliyeti olarak öne çIkIyor..
AynI durum diğer birçok İslâm ülkesi için de geçerli.. Cinsel özgürlük adIna homoseksüelliği de geçip ensest ilişkilere uzanan sapkInlIklar sözkonusu..
AslInda Vatikan da artIk yavaş yavaş aile, uyuşturucu ve alkol konusunda harekete geçmek gerektiğini mIrIldanmaya başladI.. Rusya şimdiden alkol fiyatlarInI iki katIna çIkartacak caydIrIcI vergiler getirme hazIrlIğInda..
AslInda bu durum İslâm dünyasInI, Hıristiyan dünyasInI, Budistleri, HindularI herkesi derinden etkiliyor.. Uzakdoğu"nun uyuşturucu ve fuhuş konusunda geldiği nokta biliniyor.. BatIda da kritik eşik aşIlmak üzere. Yine en güvenli toplum kesimi, İslâm dünyasI.. İsrail"de de durum tam bir felaket.. Uyuşturucu, alkol ve fuhuş İsrail gençliğini bitiriyor.. DahasI İsrailliler tam anlamI ile kumar bataklIğIna saplanmIş durumdalar.. Belki de bu durumda en trajik durumda olan topluluk Yahudi topluluğu olsa gerek. Pek azI müstesna hemen hepsi felaketin eşiğinde.. Tek başIna bu ahlaki zaaf bile Yahudiler için, onlarIn sonunu getirecek yeterli bir bela olabilir..
Afganistan Sovyetlerin sonunu getirdi. Şimdi de AmerikalIlarI ve İngilizleri yutacak bir kara deliğe dönüşüyor.. DünyanIn en büyük devletlerinin ortak askeri gücü, medrese talebelerinden oluşan yoksul bir grubla baş etmeye yetmiyor.. BatIlIlar, kendi suladIklarI bataklIkta boğuluyorlar..
Afganistan dramI birçok karanlIk hesabI, planI içinde barIndIran bir sorun.. Afgan dramI sadece o topraklarI değil, bölgeyi ve dünyayI yakacak bir ateşi içinde barIndIrIyor.. Orada herkes var, ne yazIk ki, en az olan İslâm dünyasI ve Müslümanca bir çözüm planI..
Emperyalist yayIlma planI, uluslararasI hesaplaşma, uyuşturucu, mafia ve IrkçIlIk.. Ve bütün bunlara rağmen teslim olmayan bir halk..
Afganistan"I cahillik, yoksulluk ve uluslararasI güçler kadar İslâm ümmetinin içine sürüklendiği tefrika da vuruyor..
Biz hepimiz suçluyuz aslInda..
Selâm ve dua ile..

vakit

Bu yazı toplam 2218 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar