"Israr Ettim, Trump Yaptı"

"Israr Ettim, Trump Yaptı"

Siyonist rejimin başbakanı Perşembe günü yaptığı açıklamada, ABD’nin İran’a karşı tek taraflı yaptırımlarının kendi ısrarı üzerine tekrar başladığını söyledi.

 

Başbakan Bünyamin Netanyahu Perşembe günü yaptığı açıklamada, İran'a karşı yaptırımların yeniden başlaması konusunda ısrar ettiğini ve ABD Başkanı Donald Trump’ın bunu yapmaya cesaret bulduğunu söyledi. 

Siyonist gazetesi Jerusalem Post’un yazdığına göre Netanyahu, “İran'dan gelecek en büyük tehdit, ellerinde bulunan nükleer silah tehdididir ki İran bizim dünya haritasından silinmemiz gerektiğini duyurdu.” dedi. 

Netanyahu konuşmasının devamında; “İran'a tekrar yaptırım uygulamak konusunda ısrar ettim ve Başkan Trump, yaptırımları yeniden başlatmak için cesur bir karar aldı.” dedi. 

Netanyahu, Trump’ın kabine üyeleri toplantısındaki farklı yorumlanan ve bazen de yanlış açıklamalarından birine dair değerlendirmelerde bulundu.

Trump geçtiğimiz akşam iddia ettiği başarılarını sayarken ABD’nin yaptırımları nedeniyle İran'ın birliklerini Suriye’den çekmek mecburiyetinde kaldığını iddia etti ve "Onlar hangi işi yapmak istiyorlarsa yapsınlar, birliklerini Suriye ve Yemen'den çekiyorlar" dedi.

Siyonist medyadan bazıları, Trump'ın sözlerini ABD Cumhurbaşkanı'nın İran'a yeşil ışık yaktığı olarak yorumladı.

Netanyahu açıklamalar hakkında yapılan yorumlara tepki olarak "İran, Suriye’de her ne yapmak istiyorsa yapsın değil" dedi.

Siyonist rejimin Başbakanı, Trump gibi ilerleme kaydetmeye ve uluslararası gelişmelerdeki rolünü büyütmeye teşebbüs etmeye alışkın, İsrail’in Suriye’de İran’a karşı hareket ettiğini iddia ediyor.

Netanyahu, "Bunlar, İran'ın Suriye'deki askeri varlığını istikrara kavuşturma çabaları üzerinde yaşanan olaylardır. Bu olaylar aynı zamanda Lübnan sınırında da yaşanacak" dedi.

Netanyahu, “Trump, İran’a karşı ekonomik alanda hareket ediyor ve bizde burada İsrail’de onlara karşı askeri eylemde bulunuyoruz” dedi.

 

 

rasthaber