İsrailli Subay: "Ordunun Gazze'den Füze Atışını Durduracak Gücü Yok"

İsrailli Subay: "Ordunun Gazze'den Füze Atışını Durduracak Gücü Yok"

İsrailli Subay: "Ordunun Gazze'den Füze Atışını Durduracak Gücü Yok"

işgal rejimi medyası bugün (25 Ağustos Pazartesi) işgal ordusu hava kuvvetlerinden bir subayın işgal ordusunun havadan veya karadan saldırılarla Gazze Şeridi'nden füze atılmasını durdurma gücüne sahip olmadığını itiraf ettiği açıklamalarına yer verdi.

İşgal subayı, Gazze Şeridi'nden havan mermisi atışının yoğunlaşması üzerine işgal ordusunun ve hava kuvvetlerinin son günlerde daha saldırgan hareket ettiğini söyledi.

İşgal rejiminde yayınlanan Haaretz gazetesi, söz konusu işgal subayına dayanarak verdiği haberde, işgal ordusunun ve hava kuvvetlerinin halihazırda havan toplarına ve Hamas liderlerine yönelik saldırılar üzerinde yoğunlaştığını bildirdi.

Hamas Hareketi'nin son günlerde havan mermisi atışını yoğunlaştırdığını, orta ve uzun menzilli füze atışını azalttığını kaydeden işgal subayı, havan mermilerinin de Siyonistlerin hayatını tehdit ettiğini, savaşı sürdürmeye hazır olduklarını ve hiçbir şeyin kendilerini durduramayacağını iddia etti.

"Israel Hayom" gazetesi ise Hamas'ın savaş sırasında işgal uçaklarına orta menzilli toplarla ve omuzdan atılan füzelerle saldırdığını belirterek, Hamas'ın elinde bulunan ve omuzdan atılan füzelerin şaşırtıcı olduğunu yazdı.

FİEM