İsrailli millvetvekili: Filistinlilerin anneleri de ölmeli

İsrailli millvetvekili: Filistinlilerin anneleri de ölmeli

İsrail'de bir milletvekili, Gazze'ye yağdırılan bombaları yetersiz buldu, bütün Filistinli gençlerin ölmesi gerektiğini hatta onların annelerinin de ölmeleri gerektiğini söyledi

İsrailli aşırı sağ kadın milletvekili Ayelet Shaked, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği operasyonlara destek vererek, “Hepsi bizim düşmanımız ve onların kanı bizim elimizde olmalı. Bu öldürülen teröristlerin anneleri içinde geçerli. Annelerin oğullarının peşinden gitmeleri adil olur. Ölmeliler ve evleri yıkılmalı ki bir daha terörist yetiştiremesinler” dedi.
 
Milletvekili Shaked, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılardan sonra gerçekleşen can kayıplarının ardından yaptığı açıklamalarla pek çok kesimin tepkisini çekti. Kadın vekil, kişisel Facebook sayfasında, Filistin’de sivillerin öldürülmesini tasvip ettiğini belirttiği bir not paylaştı.

İşte Ayelet Shaked’in öldürülen Filistinli siviller için paylaştığı not: “Bütün teröristlerin arkasında onları destekleyen onlarca kadın ve erkek var. Onların desteği olmadan bu teröristler amaçlarına ulaşamaz. Onların hepsi bizim düşmanımız ve onların kanı bizim elimizde olmalı. Bu öldürülen teröristlerin anneleri içinde geçerli. Annelerin oğullarının peşinden gitmeleri adil olur. Ölmeliler ve evleri yıkılmalı ki bir daha terörist yetiştiremesinler.”