İsrailli gazeteci: İsrail savaş suçu işliyor

İsrailli gazeteci: İsrail savaş suçu işliyor

İsrail’in gazetesi Haaretz'in köşe yazarı Gideon Levy, İsrail’in sivilleri hedef alan saldırılarının haklı tarafının olmadığını söyledi.

Gideon Levy, "İsrail'in bununla savaş suçu işlediğini" belirtti.
Levy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Lübnan Savaşı’ndan beri Arapları öldürmenin İsrail’in ana strateji aracı olduğunu belirterek, Arapların hayatında ölmek ve öldürmek kavramlarının sürekli görülen bir eylem olduğunu belirtti.
“Koruyucu hat” adlı operasyonun gerekçesinin huzuru sağlamak olduğunu söyleyen Levy, İsrail’in bunu sivilleri öldürerek temin etmeye çalıştığını ifade etti. 
Gazze’de bir okul ve hastanenin de bombalandığına dikkati çeken Levy, "İsrail’in evleri, sivilleri hedef alan saldırılarını hiçbir sebep haklı kılamaz ve İsrail bununla savaş suçu işlemektedir" dedi.
Levy, İsrail’in yaptıklarının çok daha fazlasının savaşlarda görüldüğünü fakat İsrail’in bombardımanının savaş değil, sivillere karşı bir operasyon olduğunu vurguladı. Mafya sloganlarının İsrail’in politikasına dönüştüğünü kaydeden Levy, Gazze'de bir fille sineğin savaştığını, bunun adil bir savaş olmadığını söyledi.