İsrailli Bakan  Umman'dan Çok Memnun

İsrailli Bakan Umman'dan Çok Memnun

İsrail İstihbarat ve Ulaştırma Bakanı Yisrael Katz, Umman temaslarının ardından Reuters Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu.

İsrail İstihbarat ve Ulaştırma Bakanı Yisrael Katz, Umman temaslarının ardından Reuters Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu.

Siyonist İsrail ile körfez ülkeleri arasında uçuş güvenliğinin yanı sıra turizm ve ticaret uçuş ve nakliyatları konusunda dayanışma olması gerektiğini söyleyen Katz, son dönemde Siyonist bakanların Körfez ülkelerini ziyaret etmelerinin söz konusu ülkelerle gelişen ilişkilerin bir göstergesi olduğunu kaydetti.

Umman’da sıcak bir şekilde karşılandığını belirten Siyonist bakan, İsrail ve Ürdün`ü körfez ülkelerine bağlayacak demir yolu projesi hakkında bilgi verdiğini ifade etti.

İsrail İstihbarat ve Ulaştırma Bakanı Yisrael Katz, Umman'da düzenlenen Uluslararası Ulaştırma Konferansı`nda İsrail, Ürdün ve körfez ülkelerini birbirine bağlayacak `Barış Demir Yolu Projesi`ni tanıtmıştı.

İsrail kamu yayın kuruluşunun haberine göre, başkent Maskat'taki konferansta konuşan Katz, “Bu mantıklı bir proje; ideolojik ve siyasi ihtilafların ötesinde” ifadesini kullanmıştı.

Trump liderliğindeki ABD yönetiminin bu projeyi desteklediğini söyleyen Katz, projenin "İsrail'in, Avrupa ile karadan kurulacak bir köprü, Ürdün'ün de bölgesel bir ürün nakliye merkezi olması" gibi iki temel düşünceye dayandığını kaydetmişti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da, 27 Ekim`de, ülkesinin diplomatik ilişkilere sahip olmadığı Umman'a resmi bir ziyaret gerçekleştirerek Sultan Kabus Bin Said ile görüşmüştü.